Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 19, 2022

Scroll to top

Top

Nistor Georgeta

Administrator
ALEXANDRU NISTOR GEORGETA
Nistor Georgeta
Adresa: Str. Dr. Iuliu Teodori nr.16 sect. 5, Bucureşti – România
Tel: +40748.034.954
e-mail: nistor.georgeta@yahoo.com
web: ,

Decor

Decor

Prezentare Demers Artistic

Munca in cei 32 de ani de scenografie de televiziune a fost un efort continuu de creatie, concretizat prin schite artistice si proectarea tehnica a peste 800 de decoruri.
De la decorurile permanente pentru talk-showuri pana la decorurile pentru marile spectacole de divertisment, care au culminat cu cele trei editii ale festivalului international de muzica „Cerbul de aur”, de la Brasov si cu cele cinci editii ale selectiei nationale Eurovision, la care am lucrat, toate au marcat un puternic stil personal.
Caracteristica lui au fost o compozitie foarte echilibrata, o cromatica bogata si rafinata, punand in evidenta multiple unghiuri si incadraturi, specific unui spatiul de televiziune, bine stapanit,
In toate spatiile complexe create, am construit elemente artistice particulare, de decor, de mobilier, cu proportii perfect incadrate intr-un tot ce reprezenta o ambianta puternic personalizata-migrand cu usurinta de la detaliul de epoca la simplitatea, abstractizarea si sugestia modernitatii.
O performanata de consemnat a fost valorificarea spatiului ingrat din studiourile mici, care au capatat alura unor spatii mult mai generoase, in numeroase decoruri.
Deasemeni, am realizat costumele la piesele teatrului de televiziune sau pentru Revelioanele, de sub bagheta marelui umorist si om de televiziune, Dan Mihaescu-momente de referinta pentru filmografia nationala.

Georgeta Nistor

website link