Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 16/04/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Pod de Artă peste Prut @ București[:]

[:ro]Pod de Artă peste Prut @ București[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Galeria Alexandra’s găzduiește, pe 27 martie, începând cu oră 19.00, vernisajul expoziție Pod de Artă peste Prut, dedicată aniversării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Pe simezele Galeriei Alexandra’s vor fi expuse lucrări semnate de mai mulți artiști de top din Republica Moldova, în frunte cu Iurie Matei.

Valeriu Jabinschi este absolvent al Academia di Belle Arte di Brera din Italia. și profesor la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Are peste 15 expoziții personale la activ și lucrări în colecții private din mai multe țări.

Ion Jabinschi este Lector universitar și prodecan la Facultatea „Arte Plastice, Decorative și Design” din Chisinău. A contribuit la pictură din Catedrală „Nasterea Maicii Domnului” din Orhei, Republică Moldova; și este doctorand, școală doctorală „Științe ale educației”, Universitatea Pedagogică de Stat „I. Creangă”, din Chisinău. Pictează și expune din 1999.

Născută în 1984, Marină Grosu Vasile, cunoscută mediilor artistice după semnătura GroMVas, a absolvit Școală de Artă din orașul Grigoriopol și s-a specializat în pictură de șevalet Este membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova.

La eveniment și-au anunțat prezența, pe lângă pictorul Iurie Matei, Andrei Păunescu (continuatorul Cenaclului Flacără creat de tatăl sau), dar și Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în România, Excelența Sa Mihai Gribincea, oameni de cultură, oameni de afaceri din Republica Moldova, critici de artă și jurnaliști.

ROCAT înseamnă Romanian Century Art Tour și reprezintă modul în care Galeria Alexandra’s celebrează Centenarul României Moderne. În cadrul acestui proiect, Galeria Alexandra’s promovează artiști români, indiferent de spațiul geografic în care locuiesc sau activează.

Cu ocazia Galei ROCAT vom lansa și programul de fidelizare Alexandra’s, prin care se vor putea achiziționa, cu plata în rate, obiecte de artă în valoare de 5.000 de euro.

Accesul presei va fi permis pe toată durata evenimentului. Vă invităm, așadar, să-i cunoașteți și să-i intervievați pe protagoniștii Galei ROCAT.

Tipul evenimentului: cocktail
Dresscode: elegant/casual
VIP &amp press: da

[:]