Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 24/06/2024

Scroll to top

Top

Poezie și Realitate @ Iaşi

Poezie și Realitate @ Iaşi
Nistor Laurențiu

CĂTRE TOȚI MEMBRI TITULARI ȘI STAGIARI AI UNIUNII ARTIȘTILOR PLASTICI

Stimați colegi,

În cadrul parteneriatul dintre filialele ieșene ale UAPR și USR, se intenționează organizarea în fiecare trimestru a unei manifestări artistice la care să participe artiști plastici și scriitori, membri ai acestor entități culturale cu rol însemnat.

Vă invităm să participați la următorul eveniment de anul acesta, intitulat Poezie și Realitate, ce va lua forma unei expoziții de artă plastică și lansarea numărului de vară al revistei Poezia.

„Trăim într-o lume în care realitatea a fost jefuită, a dispărut în spatele unui ecran, sub magia unei lumi în două dimensiuni, o lume plată care ne-a luat prizonieri. Poezia, sigur și credința în cuprinderea ei, ne mai pot reda realitatea, ne redeschid porțile prin care să accesăm, să retrăim bucuria/adevărul realității” – Cassian Maria Spiridon, președinte al Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România.

Tema pentru expoziția DE VARĂ, iunie 2024, este Poezie și Realitate

• Perioada de derulare a expoziției: 10 iunie – 10 iulie 2024

• Artiștii se pot înscrie la eveniment, trimițând până pe data de 1 mai 2024 un mesaj la numărul 0744 663 101, prin care își exprimă intenția de a participa.

Până pe data de 25 mai, se va trimite și o fotografie a lucrării cu care artistul va participa, la adresa galeriadearta.absida@gmail.com sau pe WhatsApp la numărul 004/ 0744 663101.

• Primirea lucrărilor are loc în intervalul 1 – 5 iunie 2024, astfel:

– 1 iunie, între orele 12.00 – 16.00, la Galeria ABSIDA, sediul USR (Casa cu Absidă „Laurentiu Ulici”, Str. Grigore Ureche nr. 7, în spatele Teatrului „Luceafărul”, din Iași)

– 3-5 iunie, în intervalul de lucru, la sediul UAP (Str. Lăpușneanu 7, Galeria Tonitza).

• Vernisaj: 14 iunie 2024

• Prezintă Maria Bilașevschi, președinte UAP Filiala Iași și Cassian Maria Spiridon, președinte USR- Filiala Iași

Regulament:

Artiștii plastici, membri titulari și stagiari ai UAP, pot participa cu o singură lucrare, reprezentând pictură, grafică, sculptură. Dimensiunea maximă acceptată a lucrărilor: 120 cm. Pentru relații și detalii puteți telefona la 004/ 0744 663101, Ciprian Romaniuc – curatorului evenimentului.

Lucrările vor trebui etichetate pe spate, astfel: numele autorului și datele sale de contact; titlul lucrării; dimensiunea; tehnica.

TAXA DE PARTICIPARE, 70 lei, care acoperă o parte din cheltuielile de organizare, va fi virată de către participanți până la data predării lucrării, în contul RO33RNCB0175000508720001, titular cont Uniunea Scriitorilor din Romania – Filiala Iași, cu mențiunea, simplu: donație.

La terminarea evenimentului, lucrările vor fi ridicate de la galeria Absida, în intervalul ce va fi anunțat ulterior.

Cu prețuire,