Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | mai 28, 2022

Scroll to top

Top

Potângă Svetlana

Administrator
POTANGA SVETLANA
Potângă Svetlana
Adresa: str. Sebeşului, nr. 70, Bl. B34, sc. 2, et. 1, ap. 17, Brăila – România
Tel:
e-mail: cornel_svetlana@yahoo.com
web:,

Casa bunicii-Grandma's House, acrilic-pânză - acrylic-canvas, 32x28 cm.

Casa-bunicii-acrilic-pânză-32×28-cm.

Prezentare Demers Artistic

Născută la Chisinau, Republica Moldova în 1956, Svetlana Potângă este fiica actritei Pelagheia Potângă. Copilăria şi-a petrecut-o cu bunica din partea mamei la ţară şi de acolo a prins dragostea faţă de natură şi de tot ce e legat de sat şi de oamenii care lucrează pământul.
Între anii 1976-1981 studiază pictura la Liceul de Arte Plastice, Odessa, Ucraina. Se angajează ca butafor la Teatrul Academic Rus “Lăsia Ucrainca”, din Kiev, Ucraina.
În anul 1989 urmează cursurile Institutului Poligrafic “Ivan Feodorov”, specializarea grafică. Se întoarce la Chişinău, Republica Moldova în 1990, unde se angajează în diferite teatre, realizând scenografii şi afişe pentru spectacole. Deasemenea, a executat grafică de cărţi. În 1995, părăseşte Republica Moldova repatriindu-se cu familia în România şi se angajează ca artist plastic la Teatrul “Maria Filotti” – Brăila, unde lucrează în prezent. Este membru U.A.P. din România, filiala Brăila, din 2003.
Svetlana Potângă realizează grafică, portrete, peisaje în stil tradiţional, natură statică, pictură decorativă în diferite tehnici. Lucrările sale se găsesc în colecţii particulare în ţară şi peste hotare (S.U.A., Germania, Franţa, Ucraina, Rusia, etc.).

website link ,