Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 19/07/2024

Scroll to top

Top

POTOP @ Piatra Neamţ

POTOP @ Piatra Neamţ
Doctor

Pictorul Ștefan Potop vine în fața publicului cu o nouă expoziție, de data aceasta cu participarea extraordinară a lui Alexandru Apostol, la Galeria de Artă „Lascăr Vorel“ Piatra-Neamț, în perioada 15-31 mai 2023.
Expoziția este organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Neamț, în parteneriat cu Complexul Muzeal Național Neamț și va avea vernisajul luni 15 mai, la ora 17:00.
În cadrul acestuia va avea loc un impromptu muzical susținut de contrabasistul Ștefanq Pojoga și pianistul Adrian Stroici, care vor interpreta „Toccata“ de Ștefan Lory.
„Expoziția cuprinde mai ales lucrări din categoria realismului social ajuns la noi prin tradiția lăsată de Gustave Courbet, Honoré Daumier sau Francisco de Goya. Printre acestea sunt mai multe portrete de mimi, unii anonimi, iar alții reprezentând personaje ale vieții noastre nu neapărat politice. Încercăm să vorbim în locul celor tăcuți.
Cât despre Alexandru Apostol, acesta este cel de-al doilea nepot al meu exponent al expresionismului abstract“, a precizat Ștefan Potop.