Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 22/05/2024

Scroll to top

Top

Primăvara în culori @ Ploieşti

Primăvara în culori @ Ploieşti
Nistor Laurențiu

Joi, 7 martie 2024, la ora 17 va avea loc la Galeria de Artă Ploiești expoziția de acuarelă „Primăvara în culori” a artistului Eugen Măcinic.

Născut pe 5 martie 1964, absolvă Facultatea de Arte Vizuale Oradea în 2009.

Are numeroase expoziții personale și participări la expoziții colective în țară și străinătate (Spania, Germania, Austria). Participant în Tabere de creație.

Luiza Barcan: „Eugen Măcinic se înscrie într-o lungă pleiadă de artişti plein air-işti de aici şi de pretutindeni, în ciuda trend-ului actual din pictura românească. De altfel, prea puţin pare să se lase acest artist sedus de cântecul înşelător al experimentelor fără conţinut. El rămâne onest cu sine și față de căutările sale, atras doar de miracolul ce se reia zilnic sub ochii celui dispus să-l vadă, al unei naturi în perpetuă mișcare.

Eugen Măcinic descinde, fără complexe şi fără să pregete, direct în mijlocul naturii, indiferent de anotimp. Pare să nu se lase impresionat nici de căldura prea mare, nici de frigul hibernal. O mărturisesc peisajele sale surprinse în mai toate anotimpurile, toate acele colțuri de natură aduse pe suportul pictural cu tot farmecul și cu toată atmosfera unică, irepetabilă, pe care artistul a trăit-o şi a „furat­o” pentru sine şi pentru privitorii lucrărilor sale.”