Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 24/06/2024

Scroll to top

Top

Religie, Medicină, Știință, Artă @ Iaşi

Religie, Medicină, Știință, Artă @ Iaşi
Nistor Laurențiu

Facultatea de Arte Vizuale și Design, UNAGE Iași vă invită la vernisajul expoziției „Religie, Medicină, Știință, Artă”, aflată anul acesta la cea de a patra sa ediție. În cadrul expoziției vor participa artiști vizuali, cadre didactice și reprezentanți ai mediului artistic din România și Republica Moldova.

În dinamicul context cultural contemporan, conjuncția dintre religie, medicină, știință și artă reprezintă un excelent cadru al dialogului intercultural, expunând idei complexe și potențiale soluții la problemele lumii actuale. Dintre acestea, arta vizuală, prin toate domeniile, genurile și formele sale de manifestare, a constituit încă din cele mai îndepărtate timpuri un mediu generos de manifestare a căutărilor și trăirilor interioare ale artiștilor, asumându-și adesea rolul pacificator al unui numitor comun sau al unui necesar mediu de întâlnire constructivă a ideilor, ce a oferit numeroase exemple ale unor creații artistice de înaltă calitate culturală, artistică și estetică.

Vernisajul se va desfășura în data de 18 aprilie 2024, începând cu ora 17.00, în Holul de onoare al Primăriei Municipiului Iași, în prezența unor înalte oficialități și oameni de cultură ai orașului, fiind urmat de o conferință tematică, ce se va desfășura în sala „Vasile Pogor” din Palatul Roznovanu.

Prezintă: Prof. univ. dr. Adrian Stoleriu, decan FAVD
Lect. univ. dr. Maria Bilasevschi, președinte UAP Iași.
Parteneri:
Primăria Municipiului Iași
Muzeul Național Brukenthal, Sibiu
Muzeul Național al Bucovinei, Suceava
Muzeul Municipal „Regina Maria”, Iași
Facultatea de Arte Plastice și Design, Chișinău
Uniunea Artiștilor Plastici, Iași
Uniunea Artiștilor Platici, Chișinău