Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iulie 1, 2022

Scroll to top

Top

Rusu Dumitru

Administrator
Dumitru Rusu
Rusu Dumitru
Adresa: Str. Alexandru cel Bun nr. 14 bloc B2 scara C ap. 14, Suceava – România
Tel: +40
e-mail: contact.dumitru.rusu@gmail.com

Dumitru RUSU - Curtea casei mele

Curtea-casei-mele

Prezentare Demers Artistic

Nãscut la 6 Noiembrie 1938 în una din cele mai frumoase si binecuvîntate zone ale României si anume Bucovina, unde strãjuiesc de veacuri biserici si mãnãstiri pictate, dovada încãrcãturii culturale a zonei, Dumitru Rusu încã de copil a fost influentat de acestea.
Dupa terminarea Liceului de Artã din Iasi apoi a Institutului de Artã Plasticã din Cluj se întoarce pe meleagurile copilariei, unde prin lucrãrile sale incearcã sã zugrãveasca nu numai frumusetea acestor locuri dar si incãrcãtura lor spiritualã (oameni, monumente istorice, arhitecturã popularã, datini si obiceiuri populare, etc.) pe care sã le lase celor care vor urma.
Incepînd cu 1966 a fost mereu prezent în expozitii în tarã si în strãinãtate. Are la activ un numãr de 16 expozitii personale în Suceava cu graficã, picturã în ulei, icoane pe lemn si sticlã, metaloplastie.
Este prezent cu lucrãri in colectii de stat si particulare din România cît si în colectii particulare din SUA, Franta, Germania, Italia, Elvetia, Olanda, Canada, etc.
Asa cum bine spunea un critic de artã, „Dumitru Rusu este artistul care picteazã cu sufletul lasîndu-ne tot odatã si o picturã document a minunatelor meleaguri ale Moldovei de nord – Bucovina.”
De aceea întilnirea cu opera lui Dumitru Rusu este întotdeauna o sãrbãtoare, un moment unic pentru cei ce iubesc într-adevãr arta.

website link: dumitrurusu.blogspot.ro/