Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 24/06/2024

Scroll to top

Top

Second life @ Timişoara

Second life @ Timişoara
Nistor Laurențiu

Galeria UVTArtCenter Timișoara, 3-15 aprilie

UVT ArtCenter, Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara vă invită la expoziția SECOND LIFE – Ion Isaila artist & collector unde vor putea fi văzute peste 70 de obiecte din colecția personală constituită în 5 decenii de activitate artistică internațională.

În luna aprilie 2024, Ion Isaila este lector invitat al Facultății de Arte și Design prin programul Visiting@WUT al Universității de Vest din Timișoara, iar expoziția va fi însoțită de o serie de cursuri și colocvii dedicate studenților.

Sunt expuse opere de grafică, carte de artist, multiples, miniaturi, arte decorative, documente, provenite de pe 4 continente. De la artă modernă și contemporană europeană, la obiecte de artă etnografică, tribală sau artă religioasă, lucrările din colecția Ion Isaila au fost achiziționate sau primite de la artiști colegi, prieteni, profesori, elevi sau alți colecționari, multe dintre ele fiind cu dedicație personală. Colecția conține o serie de artiști români din țară sau diaspora și mulți artiști de renume internațional precum Joseph Beuys, Victor Vasarely, Bruce Nauman, Hanne Darboven.

Dincolo valoarea și estetica fiecărei lucrări în parte, cu povestea și istoricul ei, expoziția își propune o privire atentă și critică asupra fenomenului artelor vizuale, asupra condiției artistului în societate, în viața culturală și artistică. Este vorba atât despre ideea de colecție, dar și despre rolul activ al colecționarilor privați în susținerea artiștilor și a artei contemporane. Faptul că însuși colecționarul este artist îi oferă o privilegiată privire dinăuntru a fenomenului.

Miercuri, 10 aprilie 2024 orele 15.00 – colocviul deschis ARTIȘTI, COLECȚII, COLECȚIONARI în prezența artistului invitat.

Organizatori: conf.univ.dr. Andreea Palade Flondor, prof.univ.dr. Camil Mihăescu, conf.univ.dr. Andreea Lazea, conf.univ.dr.Remus Rotaru

Ion Ilarion Isailă s-a născut la Sibiu în 1953 și a studiat Institutul de Arte ”N.Grigorescu” București, apoi la Academia de Artă din Düsseldorf. Din 1984 locuiește și lucrează la Düsseldorf – Germania. Participă la numeroase expoziții, tabere și rezidențe de creație. Lucrările sale se află în colecții de artă publice și private precum Kunstsammlung Chemnitz, Kunsthaus NRW Aachen, Muzeul Brukenthal, Fundația ASTRA Sibiu, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, UNArte București, Muzeul de Artă Suceava, Artotheca Düsseldorf.

UVTArtCenter, str. Oituz nr.4, Timișoara

Programul de vizitare al galeriei este de luni până vineri între 12.00-20.00.