Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 23/07/2024

Scroll to top

Top

Secunda mare @ Muzeul Național al Banatului

Nistor Laurențiu
Expoziția „Secunda Mare”

Una din expozițiile prezentate de MNAB se numește „Secunda Mare”. Ea poate fi vizitată începând de mâine, 14 noiembrie. „Vă așteptăm să observați echilibrul perfect dintre emoție și rațiune în lucrările lui Boldi”, transmit reprezentanții muzeului. Sculpturile sale denotă o sensibilitate aparte. „Ceea ce visez este o artă a echilibrului, a purității și seninătății lipsită de subiecte tulburătoare sau deprimante – o influență liniștitoare și calmantă asupra minții, mai degrabă ca un fotoliu bun care oferă relaxare de la oboseala fizică”, declară artistul.

„Trupurile, luminile și atmosfera din tablourile sale amintesc de marii artiști ai barocului. Dar tablourile sale un alt tip de natură, alt tip de creație. Nu poți fi absolut sigur de dimensiunea spațială a picturilor sale. Privindu-le, observi substanțe greu de definit care plutesc sau se răspândesc în spațiile interne ale tablourilor. Versatilitatea artistului face privitorul să se simtă parte a procesului de creație”, mai transmit organizatorii.

Noi vă spunem din timp că expoziția „Secunda Mare” va fi deschisă în mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia, str. Martin Luther nr. 4, până în luna ianuarie a anului viitor.