Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 19/04/2024

Scroll to top

Top

Spațiul cuvintelor @ Alba Iulia

Spațiul cuvintelor @ Alba Iulia
Nistor Laurențiu

Marți, 26 noiembrie 2019, MUZEUL NAŢIONAL AL UNIRII din Alba Iulia vă invită la vernisajul expoziției „Spaţiul Cuvintelor”, care va avea loc în clădirea MUSEIKON, la ora 14:00. Expoziţia reprezintӑ o extensie a conceptului care a guvernat expoziţia personalӑ  itinerantӑ  ,,Metafizic” organizatӑ ȋn perioada 14 septembrie 2017-10 iulie 2018 la: Complexul Muzeal Bistriţa-Nӑsӑud, Casa Vergu Mӑnӑilӑ din Buzӑu și Muzeul Municipal  Râmnicu Sӑrat.

Protagonista acestui eveniment artistic este Daniela Frumușeanu, artist plastic și conferenţiar universitar la Universitatea Națională de Arte din București.

Pe simeze vor fi expuse lucrări de datӑ recentӑ, dar și lucrӑri realizate pe parcursul mai multor ani, reprezentând un palier divers din punct de vedere  tematic, formal şi conceptual. Numitorul comun al acestora este Cuvântul reprezentat plastic ȋntr-o formӑ explicitӑ sau deductibilӑ, cu trimiteri metaforice sau simbolice la domeniul suprasensibilului sau sfera întrebărilor existenţiale. Expoziția vorbește despre tumultul vieţii interioare şi exterioare, despre aparenţă şi esenţă, despre iubire şi iertare. Limbajul utilizat vizează preponderent mediul textil contemporan, dar nu lipsesc nici transpuneri plastice de tip mixed media. 

Prezintӑ: critic de artӑ, Luiza Barcan

Partener media: Modernism

Instituţii organizatoare: Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii, Museikon

Parteneri: Uniunea Artiștilor Plastici din România, Asociaţia D’arte Da Vinci

Program vizitare expoziţie: de marţi pânӑ duminicӑ, ȋntre orele 10:00-16:30

Intrarea la vernisaj este liberӑ.

Expoziția va fi deschisă publicului până în 15 ianuarie 2020.