Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 24/06/2024

Scroll to top

Top

Sunt căi ascunse @ Iaşi

Sunt căi ascunse @ Iaşi
Nistor Laurențiu

Vineri, 17 mai 2024, ora 13.00, la Galeria Galeria De Artă Absida va avea loc vernisajul expoziției de ilustrații de carte a artistei Anda Goloub, expoziție intitulată „Sunt căi ascunse”.

„Aceasta este prima mea expoziție de ilustrații de carte și mă bucur că are loc în România. Căci aici, în Iași, a început totul: prima carte pe care am ilustrat-o a fost „Darul lacrimilor” a lui Cassian Maria Spiridon, tradusă în franceză de Jean Poncet. Să ilustrez cărțile de poezii este o mare plăcere, pentru că nu sunt limitată la un format rigid. Datorită tehnologiei moderne, putem reduce o pânză imensă sau mări un mic fragment armonios la dimensiunea potrivită pentru pagină – dacă decidem că un poem și acel fragment pot dialoga împreună. Este cu adevărat o dublă inspirație. Pentru mine arta și natura sunt miracole și trebuie doar să ai o viziune specială pentru a le vedea. În timp ce pictez, natura și întâmplarea creează noi forme din haos, și este mulțumitor să le vezi cum apar”, precizează artista Anda Goloub.

Expoziția va fi prezentată de Maria Bilașevschi, președinte a Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași și de Cassian Maria Spiridon, președintele Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Iași. Curatorul expoziției: Ciprian Romaniuc.