Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 23/07/2024

Scroll to top

Top

Taberei de Pictură a Muzeului Național al Bucovinei @ Suceava

Taberei de Pictură a Muzeului Național al Bucovinei @ Suceava
Nistor Laurențiu

În perioada 15-26 iulie 2022, Muzeul Național al Bucovinei, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici – filiala Suceava și Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universitate Națională de Artă „George Enescu” din Iași, organizează a X-a ediție a Taberei de Pictură a Muzeului Național al Bucovinei. Despre acest eveniment, doamna profesoară Camelia Sadovei, președinta filialei locale a Uniunii Artiștilor Plastici ne spune:
„Tabăra de Vară a artiștilor plastici profesioniști, proiect inițiat în mod salutar și desfășurat de Muzeul Național al Bucovinei, a devenit deja o tradiție. Ca și în edițiile din anii anteriori, și anul acesta, în perioada 15- 26 iulie, sunt invitați 16 plasticieni, din țară și de peste hotare, pentru a participa la ceea ce a devenit în timp un adevărat Simpozion Artistic dedicat creațiilor plastice. Nume consacrate ale plasticii românești și nume ale tinerelor speranțe, vor fi găzduite anul acesta, prin grija organizatorilor, la Putna. Marcel Lupșe, Ștefan Pelmuș, Dumitru Macovei, Petre Chirea, Sorin Purcaru, Cristi Diaconescu, Kata Rudakova, Ana Asavei Pietraru, Gabriela și Sabin Drînceanu, Baciu Sorin, Sergiu Grapă, Horobeț Răzvan Ștefan, Oana Moruz Chilariu, Camelia Sadovei, sunt numele artiștilor participanți de anul acesta. Printr-o inițiativă inedită, anul acesta tabăra va avea un invitat special, prin acordarea, cu ajutorul SC Concret Copy SRL, a bursei „Dimitrie Loghin”, studentei UNAGE Iași, Ștefania Ciobanu.
Pentru fiecare artist, reîntâlnirea într-un asemenea tip de laborator de creație cu colegi de breaslă din generații și zone geografice diferite înseamnă oportunitatea de autoevaluare, dezvoltare, afirmare și poziționare în contextul artelor vizuale contemporane.”
Odată cu finalizarea Taberei de Pictură, Pinacoteca Muzeului Național al Bucovinei se va îmbogăți cu peste 30 de lucrări noi ce vor fi prezentate publicului sucevean într-o expoziție specială ce va alea loc în luna noiembrie a anului curent.