Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | decembrie 4, 2022

Scroll to top

Top

Toma Dan Iulian

Toma Dan Iulian
Nistor Laurențiu
Toma Dan Iulian
Toma Dan Iulian
Adresa: Str. Timotei Cipariu, nr.6, ap.6, Timișoara – România
Tel: +40723.920.898
e-mail: dan.tomax@yahoo.com

the studio

Studioul

Prezentare Demers Artistic

Este foarte probabil ca înclinaţia mea pentru mister şi incertitudine s-o fi dobândit în copilărie, dintr-o similitudine a dispoziţiei faţă de subiectul desenat. Încetul cu încetul personajele reale şi cele imaginare, fantastice, au început să-şi schimbe, reciproc, însuşiri şi atribute. În urma observaţiei cât mai fidele a naturii, Pasărea măiastră a dobândit proporţii mai naturale, de exemplu penele ofereau un extraordinar spaţiu de probare a tuturor culorilor din set, reversul fiind că, de exemplu iarba primea caracteristicile cromatice a penelor Păsării fantastice, ba mai mult, ea reprezenta un câmp de luptă între daci şi nemţi.
Interesul meu artistic s-a canalizat către o zona mai puţin limpede a artei, toate preocupările-mi şi proiectele, practice şi teoretice, folosind ca sursă principală de energie şi de inspiraţie, explorarea imaginarului. Cu aceeaşi râvnă pe care am depus-o la cercetarea spaţiului vizual exterior, m-am cufundat în literatura şi cercetarea spaţiului vizual interior.
Aș numi această acțiune vagabondaj pentru sensul evaziv al termenului în ceea ce priveşte ţinta demersului, în cazul meu, artistic, şi pentru permanenţa mişcării intuitive, pe care ea îl implică.
lect. univ. dr. Dan Toma

website link: http://tomadan.blogspot.ro/