Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 02/10/2023

Scroll to top

Top

Un cor de îngeri @ Galateea Contemporary Art - UAP

Un cor de îngeri @ Galateea Contemporary Art
Doctor

Galeria Galateea Contemporary Art are plăcerea de a vă invita miercuri 12.04.2023, ora 18.30, la deschiderea expoziției de ceramică Un cor de îngeri, a artistei clujene Arina Ailincăi.

Ce poate fi mai potrivit la Galateea, acum, în așteptarea Marii Sărbători a Învierii Domnului, decât prezența acestor mesageri divini – ÎNGERII?

După „Teralumen”, unde Gloria Grati a abordat, ca temă, simbolistica ochiului,

ARINA AILINCĂI deschide o fereastră către lumea fascinantă a unor ființe pure, senine, benefice, care ne însoțesc de-a lungul întregii vieți.

Chipuri de copii din porțelan, cu aripi protectoare, ne veghează de undeva, de sus, ca să nu greșim, ca să alegem drumul cel drept. Nu sunt doar chipuri, ci și stări de spirit ‒ prilej nesfârșit de meditație asupra vieții fiecăruia dintre noi.

Cristina Popescu Russu

Expoziția de ceramică “Un cor de îngeri” se inspiră din textele sacre ale tuturor tradițiilor omenirii in care este menționată prezența unor ființe spirituale pure, înaripate, denumite îngeri. De la grecescul Angelos – mesager divin, aceste ființe au menirea de ghid însoțitor, protector și călăuză a ființei omenești pe întreg traseul existenței sale. Abordarea acestei teme a îngerilor, cum spune și Andrei Pleșu, nu se limitează doar la domeniul teologic – metafizic ci cuprinde și valorifică întreaga cultură a lumii având dintotdeauna în arte un loc privilegiat.

Plecând de la această moștenire, artistul își poate închipui și materializa simbolic lumea aflată dincolo de barierele percepției umane. În ceea ce mă privește, am ales, din acest intreg univers de reprezentări posibile, cea mai comună expresie formală compatibilă cu materialul ceramic: aceea a capului de copil înconjurat de aripi, expresie care ar trebui privită făcând apel la o facultate interioară: “ochiul inimii”.

Arina Ailincăi

Curator: Cristina Popescu Russu

Coordonator: Anca Vintilă Dragu

Expoziția poate fi vizitată până în data de 09 mai 2023.

Arina Ailincai

Cristina Popescu Russu

#ceramics#ceramicacontemporana#ceramicartist#soloshow#romanianartist#porcelainart#porcelain#ceramic