Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 19, 2018

Scroll to top

Top

Dima Victor

Administrator
DIMA VICTOR
Dima Victor
Adresa:
Tel:
e-mail:
web:,

Untitled

Prezentare Demers Artistic

…Am putea vorbi […] de sensibilitatea cromatica si de rigoarea compozitionala, bazata pe un desen sigur si expresiv, ca si pe austeritatea paletei coloristice, fara a diminua cu nimic forta expresiva a tablourilor. Cele afirmate mai sus sunt valabile mai cu seama cand ne referim la peisaj, gen precumpanitor la Victor Dima, de larga accesibilitate la privitorul de orice conditie, gratie atasamentului artistului fata de viziunea net realista, in care ecourile traditiei postimpresioniste sunt bine marcate. […] in totul, privirilor noastre li se ofera un spectacol fermecator, in care vibratia sensibila a expresiei plastice si sinceritatea enuntului pictural ne scot din retorismul gestului rutinat si complezent.
CORNELIU ANTIM

…Metafora plastica adduce in prim plan acea “terra promesa” prin abordarea peisajului in quasitotalitate, fara a lasa impresia unei cautari. Victor Dima’s tie sa glosseze pe motive coloristice incercate de la un peisaj la altul, ca o transpunere a realitatii in domeniul fantasticului de lumina filtrata. Daca vreti, este sentimental optimist al existentei exprimat cu cea mai incandescenta simplitate sau, altfel spus, aparentul paradox intre avangarda formala a desenului si clasicismul in esenta. Aerul timpului, concentrat in esantioanele acestei etape de expresie, arhetipuri generatoare de prototipuri, califica un creator de modele – forme – simboluri. […] “Le vent se le’ve … il faut tenter de vivre”. Talentul, perseverenta cautarii si introspectiei, ca prima faza a expresiei, a propulsat acest vers al lui P. Vale’ry in limbajul plastic si imaginarul artistului Victor Dima.

IOAN-DAN POENAREANU

website link ,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.