Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Dima Victor

Administrator
DIMA VICTOR
Dima Victor
Adresa:
Tel:
e-mail:
web:,

Untitled

Prezentare Demers Artistic

…Am putea vorbi […] de sensibilitatea cromatica si de rigoarea compozitionala, bazata pe un desen sigur si expresiv, ca si pe austeritatea paletei coloristice, fara a diminua cu nimic forta expresiva a tablourilor. Cele afirmate mai sus sunt valabile mai cu seama cand ne referim la peisaj, gen precumpanitor la Victor Dima, de larga accesibilitate la privitorul de orice conditie, gratie atasamentului artistului fata de viziunea net realista, in care ecourile traditiei postimpresioniste sunt bine marcate. […] in totul, privirilor noastre li se ofera un spectacol fermecator, in care vibratia sensibila a expresiei plastice si sinceritatea enuntului pictural ne scot din retorismul gestului rutinat si complezent.
CORNELIU ANTIM

…Metafora plastica adduce in prim plan acea “terra promesa” prin abordarea peisajului in quasitotalitate, fara a lasa impresia unei cautari. Victor Dima’s tie sa glosseze pe motive coloristice incercate de la un peisaj la altul, ca o transpunere a realitatii in domeniul fantasticului de lumina filtrata. Daca vreti, este sentimental optimist al existentei exprimat cu cea mai incandescenta simplitate sau, altfel spus, aparentul paradox intre avangarda formala a desenului si clasicismul in esenta. Aerul timpului, concentrat in esantioanele acestei etape de expresie, arhetipuri generatoare de prototipuri, califica un creator de modele – forme – simboluri. […] “Le vent se le’ve … il faut tenter de vivre”. Talentul, perseverenta cautarii si introspectiei, ca prima faza a expresiei, a propulsat acest vers al lui P. Vale’ry in limbajul plastic si imaginarul artistului Victor Dima.

IOAN-DAN POENAREANU

website link ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.