Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | mai 27, 2017

Scroll to top

Top

Enache Mircea

Administrator
ENACHE MIRCEA
Enache Mircea
Adresa: Constanţa – România
Tel: +40744.350.910
e-mail: mirceaenache13@yahoo.com
web: ,

Altar - Sanctuary - bronz - bronze - 70x70x12 cm.

Altar – Sanctuary – bronz – bronze – 70x70x12 cm.

Prezentare Demers Artistic

Pentru mine, Mircea Enache este asemeni unui anatomist care, timp indelungat, a studiat scheletul omenesc si care si-a propus ca, pornind de la formele cunoscute, sa. creeze altele, fara a-si trada punctul de pornire; de data aceasta nu mai este vorba doar de forme ci, mai ales, de rostul lor, acela de a crea miscare …”
Radu Ionescu

Mircea Enache nu ezlta sa prezlnte omul in adesea lnutila lui zbatere traglc-groteasca. Expresll ale zadarnlciei care deformeaza, personajele sale sunt oglindiri ale eului. Separat si laoalta. ele reitereaza povestea fara sfarsit a omului infricosat de singuratate, moarte, uitare. Dincolo de virtuozitatea tehnica, personajele lui Mircea Enache nu pot Iasa pe nimeni indiferent, cat timp mesajul lor dramatic este si va fi totdeauna actual. Ele se adreseaza. prezentului etern:
Luiza Barcan

Mircea Enache realizeaza in acest fel jonctiunea cu tendintele marii sculpturi a acestui secol prin capacitatea remarcabiia de sintetlzare a unor forme sI volume perfect definite in traditia sculpturala, recurgand cu moderatie eleganta Ia slntaxele suprarealismului in acceptiuni abreviate pana Ia esentializare si insotite prin cheia grotesc-parodica in care isi trateaza subiectele. Directia in care artistul isi afirma, cu stralucire cel mai adesea originalitatea, in ambianta sculpturii romanesti contemporane.”
Corneliu Antim

Ce vrem sa subliniem. de fapt, este ca Mircea Enache lucreaza intr-o stare de veghe culturala, sensibil fiind Ia tradiliile sculpturii modeme, topindu-le intr-o imagine tri- sau bidimensionala contemporana-postmodema, vie, pulsatila si a lui, fara indoiala. lndiscutabiia este si monumentalitatea structurala a acestor opere, indiferent de dimensiunile reale ale lucrarilor. In consecinta, in
actuala personala bucuresteana a artlstului nu putea trece neobservata, conflrmand o continultate, un profesionallsm sl o credlnta
solida in resursele regenerative ale artei.”
Adrian Guţa

website link ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.