Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

LEONTINA MAILATESCU 1932 – 2015

LEONTINA  MAILATESCU <br>1932 – 2015
Administrator
Uniunea Artiștilor Plastici din România anunță cu profundă mîhnire încetarea din viață a creatoarei LEONTINA MAILATESCU.

Artist plastic cu viziuni precursoare, LEONTINA MAILATESCU se impune în cconcretul stilistic printr-o activitate plurivalentă, excelînd atît în tapiserie, broderie, textile, modă, decorațiuni interioare cît și în pictură.

Profesor de înaltă ținută la Institutul ”N.Grigorescu” – Facultatea de Arte Decorative timp de aproape trei decenii, a înființat Secția de Modă în anul 1971, dovedind calități exemplare în deschiderea de noi drumuri în exprimarea plastică.

Prin trecerea la cele veșnice, LEONTINA MAILATESCU reprezintă o pierdere semnificativă pentru breaslă, un gol nicicînd de înlocuit.

Transmitem compasiune familiei, celor care au cunoscut-o și prețuit.

Inmormîntarea joi 19 noiembrie 2015, ora 12 la Cimitirul Bellu Catolic.

Dumnezeu s-o odihnească

leontina

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.