Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 19, 2018

Scroll to top

Top

LEONTINA MAILATESCU 1932 – 2015

LEONTINA  MAILATESCU <br>1932 – 2015
Administrator
Uniunea Artiștilor Plastici din România anunță cu profundă mîhnire încetarea din viață a creatoarei LEONTINA MAILATESCU.

Artist plastic cu viziuni precursoare, LEONTINA MAILATESCU se impune în cconcretul stilistic printr-o activitate plurivalentă, excelînd atît în tapiserie, broderie, textile, modă, decorațiuni interioare cît și în pictură.

Profesor de înaltă ținută la Institutul ”N.Grigorescu” – Facultatea de Arte Decorative timp de aproape trei decenii, a înființat Secția de Modă în anul 1971, dovedind calități exemplare în deschiderea de noi drumuri în exprimarea plastică.

Prin trecerea la cele veșnice, LEONTINA MAILATESCU reprezintă o pierdere semnificativă pentru breaslă, un gol nicicînd de înlocuit.

Transmitem compasiune familiei, celor care au cunoscut-o și prețuit.

Inmormîntarea joi 19 noiembrie 2015, ora 12 la Cimitirul Bellu Catolic.

Dumnezeu s-o odihnească

leontina

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.