Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Panaitescu Rodica

Administrator
PANAITESCU  RODICA
Panaitescu Rodica
Adresa: Buzău – România
Tel: +40
e-mail:
web:

Untitled

Untitled

Prezentare Demers Artistic

Rodica Panaitescu aduce un plan al aluziilor arhetipale, cu subtilitati de orfevru, in sculpturi de mici dimensiuni. Remarcabile prin capacitatea de a organiza un repertoriu de simboluri cu mijloace expresive austere, bronzurile artistei par sa se revendice din amintirile arhaicului – matrice al culturii mediteraniene, trecute in modernitatea semnului autonom.
Irizarile rezultate din dialogul cu lumina, in contrapunct cu segmentele mate, ornamentate cu emblemele unor posibile ritualuri magice, tind sa reformuleze calitatea ambiantei, spiritualizand-o.
Artista ni se releva ca un atent componist integrat in fluxul tensiunii ce urmareste organizarea si dinamizarea spatiului prin interventia volumului abstract, raportandu-le uneori la suportul unor aluzii provenite dintr-un areal cult
Ar fi interesant de verificat – utopie nascuta din vesnicia sperantei – calitatea monumentala, agorica a semnelor scrise in spatiul generos creat la interferenta dintre afect si cenzura intelectuala.

Virgil Mocanu „Literatorul” nr.40/1995

website link

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.