Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | aprilie 30, 2017

Scroll to top

Top

Panaitescu Rodica

Administrator
PANAITESCU  RODICA
Panaitescu Rodica
Adresa: Buzău – România
Tel: +40
e-mail:
web:

Untitled

Untitled

Prezentare Demers Artistic

Rodica Panaitescu aduce un plan al aluziilor arhetipale, cu subtilitati de orfevru, in sculpturi de mici dimensiuni. Remarcabile prin capacitatea de a organiza un repertoriu de simboluri cu mijloace expresive austere, bronzurile artistei par sa se revendice din amintirile arhaicului – matrice al culturii mediteraniene, trecute in modernitatea semnului autonom.
Irizarile rezultate din dialogul cu lumina, in contrapunct cu segmentele mate, ornamentate cu emblemele unor posibile ritualuri magice, tind sa reformuleze calitatea ambiantei, spiritualizand-o.
Artista ni se releva ca un atent componist integrat in fluxul tensiunii ce urmareste organizarea si dinamizarea spatiului prin interventia volumului abstract, raportandu-le uneori la suportul unor aluzii provenite dintr-un areal cult
Ar fi interesant de verificat – utopie nascuta din vesnicia sperantei – calitatea monumentala, agorica a semnelor scrise in spatiul generos creat la interferenta dintre afect si cenzura intelectuala.

Virgil Mocanu „Literatorul” nr.40/1995

website link

Anunț

Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.