Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 23, 2017

Scroll to top

Top

Scutaru Elena

Administrator
SCUTARU ELENA
Scutaru Elena
Adresa: Bucureşti – România
Tel: +40741.010.713
e-mail: elenascutaru@hotmail.com

Cap fragment-head fragment - bronz-hot cast bronze

Cap-fragment-bronz

Prezentare Demers Artistic

Abordez teme care au ca pretext omul şi existenţa lui, autoportretul ca pretext, obiectul ca formă arhietipală. Dematerializez obiectul şi figura umană reducând imaginea la semn, la simplul contur, la absenţă.
Înşiruirea desenelor umbre ca de altfel şi cea a sculpturilor umbre, povesteşte despre om despre ceea ce este el şi ceea ce reprezintă în timp.
Consider că utilizarea unui filtru de lectură contemporan şi a unui limbaj de exprimare plastic actualizat duce la eliberarea obiectului rezultat de conotaţii locale. Acest lucru oferă deschiderea spre universal a oricarui motiv cultural specific unui spaţiu geografic.

Elena Scutaru, 2014

“(…) Intilnirea cu Elena Scutaru nu este întâmplătoare. Obiectele ei, siluete fără identitate încorporează timpul ca pe o prezenţă nemiloasă. De la drapajele, sugerând atitudini, pe care le cunoşteam din expoziţiile anterioare, Elena Scutaru ne propune acum siluete contopite aproape cu spaţiul din care fac parte. Surpriza descoperirii este un dialog cu civilizaţii trecute, cu timpul ce transformă materialitatea în iluzie.(…)”
Text extras din articolul Mariei Magdalena- Crişan, 2002, observator cultural

website link scutaru-art.blogspot.ro/

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.