Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 18/04/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Marinescu Tudor – Ilian [:]

[:ro]Marinescu Tudor – Ilian [:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Adresa: Str. Prof. Ion Ursu, nr. 31, sect. 2, București – România
Tel: +40725 564 755
web:
Prezentare Demers Artistic
( …) Tudor Marinescu (n. 1969) a pictat din copilărie printre borcanele cu tincturi ale mamei sale, regretata tapisereasă Elena Haschke Marinescu. Dar arheologia Eşafodajelor pentru lucruri mici este una citadină, o exorcizare de prizonier al traficului auto şi al cutiilor de apartamente.(…) Devin interesante rupturile de planuri tematice, adică pragurile pe care şi le impune. Cel mai recent stadiu străluceşte ca o lamelă de microscop cu preparat tropical. Există o tensiune de membrană a planului pictural implodat sau explodat prin puzderia de mici volume geometrice dintr-un posibil joc lego la scară urbană. Paralelipipedele imaginate din nacela ochiului de pictor sînt dispersate brownian, cu multiple puncte de fugă perspectivală. Fragmentaritea şi aglomerarea de similifigurativ îi convine compoziţional lui Tudor Marinescu pentru a-i alimenta indecisul (bun pentru pictură) între asamblare şi dispersie. Printre fărîmele de module înecate în reţele de vectori şi grafii topite pictural, identificăm, ca o gropiţă de humor, hexagoanele coloanei brâncuşiene.
Aurelia Mocanu, in Observator Cultural, iunie 2010 Tudor Marinescu are numeroase preocupari artistice. Atitudinea provocatoare, libertatea de expresie, substratul ironic stau sub patronajul unui spirit ludic.
Pictura lui este o imagine rezumativa a spatiului in care traieste, elementul concret este gindit ca semn, sugerind felul in care realul se scurge in abstract.
El practica un fel de spatiu ascuns, de constructie bine sustinuta, indrazneste si este deschis comunicarii.Maria Magdalena Crişan, în Observator Cultural nr. 328, 7/2006

website link:

[:en]

Adresa: Str. Prof. Ion Ursu, nr. 31, sect. 2, București – România
Tel: +40725 564 755
web:

Prezentare Demers Artistic

website link:

[:]