Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 25/11/2024

Scroll to top

Top

Vulnerabilia, spaţii ale curajului @ Bucureşti

Vulnerabilia, spaţii ale curajului @ Bucureşti
Nistor Laurențiu

Vulnerabilia, spații ale curajului expoziția colectivă centrală a programului se deschide multi-sit pe 22 noiembrie între 18:00 și 22:00 la Grădina ARTHUB și la Pop-up Giulești (Calea Giulești nr. 14, etajul 4, clădirea ISAF). Organizatorii recomandă parcurgerea distanței dintre cele două spații cu autobuzul 178 dinspre centru către cartierul Giulești, stația autobuzului fiind chiar vizavi de ARTHUB pe Gen.Budișteanu și în fața clădirii ISAF pe Calea Giulești.

Curatori: Nona Șerbănescu, Daniel Kozak
Asistent curator: Andrei Iurcu
Artiste și artiștii: Elena Andrei, Oana Asavei Pietraru, Simina Bănulescu, Angela Bontaș, Mădălina Brândușe, Cuzina, Aurelia Chiru, Paula Dunker, Mugur Grosu, Alex Fifea, Ștefania Hegeduș, Elena Ilash, Bogdan Marcu, Alina Medoia, Lumi Mihai, Delia Orman, Alexandru Panaite, Bogdan Pelmuş, Magdalena Pelmuş, Bianca Maria Popa, Elian Puican, Aexia Ranta, Nona Șerbănescu, /\lexāndre, Aris Tureac, Eugen Raportoru, Adi Newell, Lucian Szekely, Cristian elbus Buzneanu

Evenimente și performanțe conexe în cadrul expoziției Vulnerabilia, spații ale curajului:

Lansare videoclip și concert #Fluid,
Paula Dunker, Alex Bala, Raj Alexandru Udrea
Grădina ARTHUB
25 noiembrie

Atelier de vulnerabilitate și putere prin voce cu Oana Maria Zaharia
Grădina ARTHUB
26 noiembrie, ora 18:00

Jurnal de furie – Pretinșii – Audiopoem de Alina Medoia
Pop-up Giulești, pe durata expoziției

Infinit pozitiv – proiecție, cineteatru de/cu Alex Fifea, Mădălina Brândușe, Paula Dunker, Nona Șerbănescu
Pop-up ARTHUB Giulești, pe durata expoziției

Expoziţia face parte din programul Vulnerabilia, co-finanțat de Centrul Cultural Expo Arte, Primăria Municipiului București, care promovează artele vizuale prin intermediul unui limbaj contemporan, accesibil mai multor categorii de public. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia finanțatorului.
Centrul Cultural Expo Arte, Primăria Municipiului București, nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre
ARTHUB Bucharest
Este un proiect care, prin natura sa, ține de oameni și de spațiu, fiind definit de comunitățile (artiștx + public) pe care le deservește și modelat de resursele imobiliare de care a dispus pe parcurs. Obiectivele și oferta ARTHUB Bucharest au variat în funcție de formula colectivului artistic și de caracteristicile spațiului ocupat. Totuși, crearea unor facilități pentru producția artistică și punerea lor la dispoziția comunităților, grupurilor, colectivelor, lucrătorxlor din artă, teatru și alte domenii artistice au rămas prioritare de la început. ARTHUB Bucharest atrage și folosește inteligent, democratic și transparent resurse comune. Este un centru cultural independent de tip artist run care cristalizează un program curatorial propriu pluridisciplinar, fundamentat pe nevoia existenței unei scene bucureștene pentru discursuri artistice articulate politic ca alternativă la narativele oficiale neo-liberale și a unui spațiu destinat expunerii de proiecte feministe, intersecționale sau auto-reprezentative pentru diverse grupuri și comunități marginale sau marginalizate. ARTHUB Bucharest a fost și rămâne un proiect precar, chiriaș pe piața imobiliară liberă, în care echipa artistică gestionează proiectul, ceea ce invariabil menține o presiune financiară permanentă, conduce la instabilitate, burn out și la îngreunarea unei construcții culturale stabile și relevante.

Grădina ARTHUB este cea care vine să răspundă sustenabilității proiectului și funcționează ca principală sursă de venituri, dar și ca scenă, cadru pentru dialog cultural și artistic.

WE’RE HERE
WE’RE HERE este un proiect curatorial și de comunicare pentru artiști, și în același timp unul editorial și de cercetare despre arta queer azi, în întreaga lume. WE’RE HERE este o expoziție fizică și virtuală care o oferă o platformă hetero-prietenoasă pentru promovarea expresiilor subculturale queer, feministe și de alt fel. WE’RE HERE propune o cultură a solidarității și vizibilității pentru toți.

Organizatori: ARTHUB, Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane, WE’RE HERE în parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte, Primăria Municipiului București

Parteneri media: Modernism, Propagarta, Zeppelin, Bookhub.ro, ISCOADA, IQads