Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 20/04/2024

Scroll to top

Top

COLECȚIA 2 GALATECA&FRIENDS

<strong>COLECȚIA 2 GALATECA&FRIENDS</strong>
Doctor

În 2023 Galateca revine cu o nouă selecție de lucrări din portofoliul galeriei sau din expoziții de anvergură găzduite de-a lungul timpului. COLECȚIA 2 GALATECA&FRIENDS are ca temă portrete urbane și se concentrează pe pictură, mix media pe canvas și fotografie. Lucrările alese au fost prezentare în expoziții ce au rămas cu siguranță în memoria publicului prin originalitate și viziune, fiind create de Marshall Arisman, Anca Boeriu, Cornel Brad, Liviu Bulea, Jim Dine,  Simon Henwood, Cornel Lazia, Mic Răzvan Dan,  Ioan Sbârciu,  Albert Sofian,  Aurel Tar,  Nicoleta Tarcea,  Alec Vianu.

COLECȚIA 2 GALATECA &FRIENDS oferă o diversitate de stiluri  de la Școala Britanică, la Școala de la București, Sibiu sau  Cluj până la cea americană, lucrări curatoriate din cele expuse rememorând parcursul expozițional al celor 10 ani recent împliniți ai galeriei.
Conceptul este acela de a recrea trasee urbane, proprii sau ale personajelor surprinse, unele reale și unele imaginare, îmbinând figurativul cu peisaje fotografice sau secvențe de lumini și umbre ale aglomerărilor urbane în care viețuim/supraviețuim. 
Lucrările poartă cu ele și povești ale unor expoziții de anvergură ale galeriei, precum Henwood Library – Din dragoste de carte și de arte sau Henwood Library Archive, Măiastra sau NeoManifest Romantic.

În paralel se relansează și camera de artă, cu un mixt de artă contemporană de interes pentru iubitorii de gen, pentru ca NeoGalateca să păstreze sincronicitatea cu expozițiile create de echipa Galateca.
******************************
Despre conceptul COLECȚIA GALATECA. La sfârșitul anului 2021, galeria Galateca a prezentat pentru prima dată publicului o parte din colecția sa, un proiect cu o componentă internațională importantă, de artă modernă și contemporană, cu peste 20 de nume de excepție. Această primă parte a vizat criterii estetice, lucrări cu precădere figurative, dar și tehnica, suportul utilizate, respectiv hârtie și obiect.
Colecția a fost construită conceptual astfel încât să reflecte strategia multimedia a galeriei, caracterul său inovator și internațional, având la bază, dincolo de lucrările achiziționate de galerie de-a lungul ultimilor 9 ani de existență,  o parte din colecția artistul britanic Simon Henwood și o parte din colecția fondatoarei Galateca, Andreea Sandu.
Colecția este vie, astfel o parte din aceasta este gândită pentru a fi expusă, iar o parte prezentată spre vânzare, în cadrul unei serii de evenimente anuale.
******************
Galateca este una dintre cele mai cunoscute galerii multidisciplinare de artă și design din România, spațiu de referință, o platformă de promovare a proiectelor originale. De-a lungul timpului, galeria a găzduit numeroase expoziții de artă contemporană, dar și interdisciplinare ale artiștilor din întreaga lume. La începutul anului 2013, a fost lansată și NeoGalateca – un gallery shop ce completează zona expozițională, devenit de referință pentru publicul român și străin pasionat de cadouri de artă și design. În egală măsură, galeria și-a asumat programe de promovare a valorilor românești, a tinerilor artiști și încurajarea producției de artă contemporană prin dezvoltarea de proiecte expoziționale în spațiile proprii și care exced granițele sale. 


Parteneri media: modernism.roBiz, Agenția C’Artedreamingof.netKreatoria, Propagarta, Aici a stat, Radio România Cultural CulturalMetropola TV
Susținut de AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, Nespresso
www.galateca.ro / www.facebook.com/GalerieGalateca/www.instagram.com/galateca/