Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 27/09/2024

Scroll to top

Top

Mémoires @ Muzeul Culturii al Republici Moldova

Mémoires @ Muzeul Culturii al Republici Moldova
Nistor Laurențiu

Îmi face o deosebită plăcere să mă întorc după 8 ani la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei de la Chişinău, singura instituție de acest profil din Republica Moldova. Fondat în anul 1939, de către Alexandru Plămădeală și Auguste Baillayre, muzeul deţine în patrimoniul său valoroase colecții de artă națională medievală și modernă, artă decorativă, sculptură și artă universală.

Mă mândresc cu faptul că Muzeul Naţional Cotroceni, sub conducerea mea, a fost primul muzeu din România care a organizat la Chişinău o expoziţie de pictură, cu opere clasificate în categoria juridică Tezaur. Şi pentru câţiva ani, am dezvoltat o colaborare minunată cu directorul acestei instituţii, dl. Tudor Zbârnea, colaborare care a însemnat numeroase expoziţii de artă plastică şi decorativă!

Expoziţia, pe care care o voi deschide vineri, 20 septembrie, ora 16, la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei de la Chişinău, continuă demersul de a-i face cunoscută şi apreciată opera pictorului Samy Briss!

Sper să revăd cu această ocazie prieteni, cunoscuţi, artişti plastici, ambasadori, oameni cu care am colaborat şi am realizat evenimente importante pentru arta şi cultura românească!