Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 27/09/2024

Scroll to top

Top

DISRUPTION @ Timişoara

DISRUPTION @ Timişoara
Nistor Laurențiu

Vă invităm cu drag la expoziția artiștilor plastici maghiari din Timișoara, intitulată Disruption, la Centrul de Proiecte din Timisoara.

Autori: Bajkó Attila, Bandi Szidónia, Farkas Endre, Fodor Zsuzsanna, Gábor Zoltán, Găurean Cristina, Gidó Zoltán, Jakabházi Alexandru, Lihor Laza Éva, Makai Mercedes, Mátyás László, Mátyás Zsolt, M Kiss Hedy, Marosan Micota Ildikó, Nagy József Attila, Nagy Deborah, Neagu Ecaterina, Novak Nora, Nüszl Erzsébet, Paree Hahn Magdalena, Pataki Ana Maria, Tar Béla, Torony Pavel, Vajda Boróka

Curator: Găurean Cristina

Prezintă: Conf. Univ. Dr. Gabriel Kelemen

Muzica compusă de Conf. Univ. Dr. Gabriel Almasi

Vernisaj: 27 septembrie, ora 19, Centrul de Proiecte Timișoara

DISRUPTION, în traducerea limbii române reprezintă o perturbare, o tulburare în mersul firesc al unui lucru sau fenomen, ori un deranjament în funcționarea normală a unui sistem.  Într-o altă interpretare, putem vorbi despre ruptură, ca o întrerupere a continuității materiei sau, la nivel conceptual, o întrerupere a direcției, a sensului. 

Dincolo de interpretarea în sens negativ a acestui cuvânt, putem găsi valențe benefice transpunându-le în realitatea contemporană, Mânați de un ritm cotidian din ce în ce mai alert, putem pierde din vedere valorile care ne modelează ca ființe umane armonioase și echilibrate. Este posibil ca, în acest sens, o perturbare infimă, să declanșeze o transformare majoră a energiei potențiale disponibile, un fenomen necesar pentru a restabili un nou avânt, o nouă forță de creație. Pornind de la această premisă, a luat contur prezenta expoziție.