Amintiri și anotimpuri @ Câmpina
Pe 11 septembrie, la Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu” din Câmpina (Bd. Carol I, nr.108) se deschide expoziția „Amintiri și anotimpuri” a Cameliei Profirescu. Lucrările vor putea fi admirate până pe 8 octombrie.
O nouă expoziție temporară semnată de Camelia Profirescu:
„Amintiri și anotimpuri”
Camelia Profirescu – Pictor
S-a născut în Bucureşti. În anul 1960 se mută în Ploieşti cu părinţii unde urmează cursurile gimnaxiale la Liceul de Muzică şi Arte Plastice (secţia pian), iar cursurile liceale la secţia de Arte Plastice. În anul 1976 absolvă Facultatea de Arte Plastice ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ Iaşi la clasa maestrului Adrian Podoleanu. În anul 1996 devine membră a Filialei U.A.P. Ploieşti, iar în anul 1998 membru titular al U.A.P. din România. În prezent este profesor la catedra de pictură şi desen a Colegiului „Carmen Sylva“ Ploieşti.
Palmaresul artistei cuprinde peste 40 de expoziţii personale în România (Bucureşti, Ploieşti, Iaşi, Brăila, Mangalia, Sinaia, Constanţa, Câmpina) şi una în străinătate (Boston – S.U.A.), precum şi numeroase expoziţii colective în România, Franţa, Spania. Din 1996 până în prezent a participat la toate Saloanele Judeţene de Artă ale Filialei U.A.P. Ploieşti.
A obținut diverse premii: 2000 – Diplomă de Excelenţă, acordată de Consulatul României din Boston; 2010 – Premiul Primăriei Municipiului Ploieşti, la Salonul judeţean de primăvară; 2014 – Diplomă de excelență, Salonul Internațional al profesorilor de Arte vizuale, Galeria „Cupola“ și Sala Polivalentă „Constantin Brâncoveanu“ Iași; 2014 – Diplomă de excelență, Concursul Internațional de creație vizuală „Aurel Băeşu“, ediţia I, Piatra Neamţ; 2014 – Premiul de Excelență la Festivalul Internațional A.R.T.E., ediția a IV-a, Galeria „Theodor Pallady“, Iași; 2014 – Diplomă, Salonul Internaţional de toamnă, ediția I, Asociaţia „iArt – International Artists“.
S-a bucurat de aprecieri elogioase ale criticilor de specialitate , dintre personalităţi amintind pe D.N. Zaharia, Petru Bicer, Dragoş Ciobanu, Laura Camelia Stoica, Valentin Ciucă, Corneliu Ostahie, Doina Păuleanu, Florin Sicoie – director Muzeul județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“.
În deschiderea vernisajului expoziţiei personale din 2010 de la Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“, criticul de artă Pavel Şuşară afirmă: „Camelia Profirescu şi pictura pe care o face se aşează într-o zonă de stabilitate, într-o zonă de siguranţă, acolo unde umanitatea este ea însăşi, unde se regăseşte şi unde confortul interior nu trebuie demonstrat, el este cumva axiomatic, se percepe de la sine şi se impune ca atare.
Pictura artistei nu este o pictură de imaginaţie, nu este o pictură de agitaţie, este o pictură de comunicare şi în datele acestei picturi de comunicare se aşează toată istoria artei care contează, toată istoria artei care a dat coerenţă fenomenului artistic, tot ceea ce oamenii de fapt au căutat, fiindcă prin artă nu căutăm neapărat lucruri pe care nu le-a mai văzut nimeni, fiindcă lucruri pe care nu le-a mai văzut nimeni, practic, nu există…“
Comentarii recente