Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | decembrie 2, 2022

Scroll to top

Top

Apostu Ionel Eduard

Nistor Laurențiu
Edi APOSTU
Apostu Ionel Eduard
Adresa: Calea Galata nr 20, Bl. E2B, Sc. B, Et. 3, Ap. 1, Iași – România
Tel: +40746 795 842
e-mail: ediapostu@gmail.com, ediapostu@yahoo.com

”Chinesse paradigm”, 80x80 cm, Acrylic on canvas, - ”Paradigma chinezeasca”, 80x80 cm. Acril pe panza

”Paradigma chinezească”, 80×80-cm. Acril pe pânză

Prezentare Demers Artistic

Intr-o lume in care cultura este invadata de kitsch si imitatii, Edi APOSTU ofera colectionarilor si cautatorilor de originalitate, „arta holotropica” de extrema calitate si rafinament artistic.
Edi APOSTU este initiatorul conceptului de ”arta holotropica” bazat pe ideea de ”descoperire a sinelui” prin introspectie.
Doctor in filozofie, adept al filosofiei Zen și fin cunoscător al sistemelor filosofice Chan, Budhismul tibetan sau Hinduismului, Edi APOSTU își construiește spațiul pictural şi poetic pe structurile arhetipale ale Cosmogoniei Macro-universale.
Edi APOSTU transformă Timpul incomensurabil într-o Spirala infinită a iluziilor nesfârșite în care sufletul nemuritor este ancorat și îmbracă diverse forme în transmigrația perenă la care este supus datorită discontinuității conștiinței dintre existențe, fapt datorat ignoranței Egou-lui.
În creaţiile lui Edi APOSTU se regăsesc elementele primordiale ale Cosmosului, simboluri și arhetipuri Universale, semne rezonatorii cu diferite planuri ale Universului, fie vizibile, fie invizibile.
În ansamblu lucrările lui Edi APOSTU sunt imagini de rezonanță cu alte zone vizibile sau invizibile din Creație, portaluri către lumi paralele.
Interesat de infinitatea Timpului și Spațiului fizic și metafizic artistul, prin îmbinarea armonioasă dintre formele plane cu cele 3D, descompune spații temporare pentru a le reconstrui în dimensiuni atemporale, reușind cu măiestrie magică să construiască spații și planuri inimaginabile, dezvăluind și oferind privitorului noi viziuni despre Creația infinită și perenă.
Într-o lume în care cultura în general, cât și arta, în particular, se infantilizează ascendent cu trecerea timpului, Edi APOSTU oferă căutătorilor de artă autentică și de calitate superioară, o viziune novatoare în domeniu, propunând publicului arta holotropică, o pictură în care cromatica puternic complementar-contrastantă este în așa fel aleasă pentru a influența retina privitorului și al transpune în stări de supraconștiință, o poezie în care cititorul transcende limitările cotidianului într-un nivel superior de percepţie a realităţii.
Edi APOSTU provoacă privitorul să exploreze noi dimensiuni atemporale și aspațiale, pictura sa fiind deschideri către noi orizonturi virtual-senzitive.

”Arta holotropică este arta rezultată în urma unor experiențe transpersonale și care poate transpune privitorul în stări de supraconștiință.
Toată creația mea artistică, fie că este vorba de pictură, grafică sau poezie este plină de simboluri și arhetipuri universale. Chiar dacă cea mai mare parte a lucrărilor mele sunt abstracte, ele transmit mesaje subtile si au ca sursă de inspirație Sursa Universală de unde provine Informația, Informație ce se materializează în planul fizic în creațiile mele.
Consider că execuția lucrărilor mele mă ajută să mă auto-perfecționez atât din punct de vedere artistic, dar și din punct de vedere spiritual pentru că mereu încerc să răspund unor probleme existențiale sau metafizice și cred că orice creație artistică devine un răspuns a acestor întrebări deoarece creația artistică, în opinia mea, nu poate avea o proveniență strict umană.
Personal consider că arta este cea mai fascinantă manifestare a Spiritului Divin creator în planul terestru și că face legătura dintre condiția umană limitat-efemeră și cea Divină infinit-eternă.” – Dr. Edi APOSTU

Termenul ”holotropic” provine din grecescul ”holos” = întreg și ”trepein” = mișcarea înspre… si se traduce literar prin ”mișcarea înspre întreg”

Operele de artă sunt obținute în urma unor experiențele transpersonale după practicarea meditației de tip Zen.
Lucrările au fost executate fără schițe, planuri sau intenție. S-a întâmplat după eliminarea oricărui gând din mintea mea; în timpul actului creator-artistic au fost eliminate gânduri, obsesii, idei, iar mâna a așternut pe suport linii, forme și culori.
Toate lucrarile sunt realizate manual în tehnica acrilic sau/și tuș pe pânză, hârtie speciala sau gips-carton.
Pentru a trasa liniile perfecte ale desenului nu am fost folosit nici un fel de instrumente ajutătoare cum ar fi rigla sau compasul.
Asta este ZEN. Asta este ”Self Discovery”. Asta este ”ARTA HOLOTROPICA”.

website link: www.ediapostu.eu,