Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 29/11/2023

Scroll to top

Top

De-a v-ați ascunselea cu Sergiu Chihaia @ București - UAP

De-a v-ați ascunselea cu Sergiu Chihaia @ București
Nistor Laurențiu

Powered by Raluca Ilaria Demetrescu
Coorganizator și gazdă: Contemporan Hair Salon, str. Biserica Amzei 22, BucureștiExpoziția poate fi vizitată zilnic, cu un telefon în prealabil la numărul: 0746567105″De-a v-ați ascunselea” cu Sergiu Chihaia
Îmi imaginez o lume perfectă și mă ascund în spatele acestei idei…când în realitate lumea noastră e in colaps, poluăm și distrugem tot în jurul nostru, risipim, dar ne ascundem în spatele cortinei.
Copil fiind, când făceam o boacănă fugeam, mă piteam. Ca adult deasemenea, mă ascund. Îmi ascund defectele, neajunsurile, neputințele, frustrările. Mă ascund de viața reală, evadez într-o realitate virtuală, îmbunătățită, augmentată. Îmi inhib durerile, ofurile, grijile, nevoile, bolile. Te invit și pe tine să te ascunzi în rochii (Im) perfecte, ca viața mea, ca viețile noastre. Poți, putem, puteți, pot? Mă joc, ne jucăm de lună plină de-a v-ați ascunselea.
Text Sergiu Chihaia, Raluca Ilaria Demetrescu<<<<<<<<<<<<<<Sergiu Chihaia născut în 1982, absolvent UNARTE București este cadru didactic titular la departamentul Modă, în cadrul aceleiași instituții. Trăiește și lucrează în București. Participă cu lucrările sale la expoziții naționale și internaționale, București, Constanța, Londra și Veneția. Are lucrări în colecții private din Anglia, Italia și România. În 2014 câștigă premiul UAP pentru Arte Decorative – Textile în cadrul proiectului Arte în București, ediția a V-a. Este sculptor, textilist și designer iar in focul creației, le îmbina pe toate, devenind scenograf și artist instalaționist. Astfel artistul reface istoria lumii ca o scenă, un spațiu de expunere pentru dramele, fericirile și izbânzile omului.
Lună plină, păr, artă, spații neconvenționale, iată un ansamblu de situații care vor converge în evenimente artistice unice! O credință populară spune că dacă părul se tunde când e lună plină crește mai sănătos, mai repede, mai bogat.
Arta e un loc viu, artiștii se exprimă din toate timpurile, spațiile, gestul artistic e ubicuu. Nevoia de validare prin expunerea „profi” în muzeu, în galerie, dialogul artistului cu publicul și elita educată e tot așa cum o știm, acolo, cuibărită. Dar dacă recuperăm orașul, întinderile de pământ, cerul, clădirile?
Am început o serie de evenimente prin care ieșim cu arta în oraș, în câmpie, într-un salon de coafură, pe apă, în cofetărie, cer, în pădure, zid, magazine, lifturi, terase, nori și galaxii.
Joi 27 mai 2021, în zi cu lună plină, împreună cu Contemporan Hair Salon continuam colaborarea între artiste, artiști într-un loc unde podoaba capilară e mai mult decât păr, e simbol, e arhetip, e ceea ce ne definește. Cu sau fără păr, zilnic avem contact cu noi înșine, în corp, în societate, în grup, în intimitate, în perspectiva istorică sau astrală. Ne privim în oglindă, ne pieptănăm, ne iubim, admirăm, întristăm sau urâm. Dar suntem acolo unde este și scalpul nostru.Arta e un loc viu, artiștii se exprimă din toate timpurile, gestul artistic e ubicuu. Nevoia de validare prin expunerea „profi” în muzeu, în galerie, dialogul artistului cu publicul și elita educată e tot așa cum o știm, acolo, cuibărită. Dar dacă recuperăm orașul, întinderile de pământ, cerul, clădirile? Artiștii străzii fac asta dintotdeauna, deci nimic nou sub lună! Se expune demult și în localuri, dar nu e „profi”. Și dacă faci statement din a expune în coafor, cofetărie, lift, supermarket, piață, fast food-uri, beciuri, toalete, canale etc?! Adică să te duci cu gestul artistic spre oameni, în cotidian, în mundan.
Raluca Ilaria Demetrescu<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<*Alexandru Munteanu e hair-artist, co-fondatorul Contemporan Hair Space alături de Denisia Călin – artistă vizuală, e hair-performer on the road în cadrul unei alte ramuri a acestui proiect: Contemporan Outdoor.
Alexandru tunde păr dintotdeauna. Alexandru: „Consider că procesul de tăiere a părului este o artă, sunt specializat în tunsori effortless, shag-uri tăiate cu briciul, french bob-uri, mullet si bineînțeles bretoane. Cu acest stil, te simți mereu gata de plecare. Cu cât este mai dezordonat, cu atât mai bine!”<<<<<<<<<<<<<<<<<
Artistă vizuală, cronicar, curatoare coordonează și conduce galeria de tip Artist-run Space care are activitate de promovare a artelor vizuale si a artiștilor contemporani români.
Trăiește și crează în Bucureșți. Expune în țară și străinătate. Are lucrări în colecții din țară și străinătate.Raluca Ilaria Demetrescu, născută în București, a absolvit Universitatea Națională de Artă secția Pictură și Sorbona 1, Arts Plastiques Paris 2001.
Artista vizuală, cronicar, curatoare coordonează și conduce galeria de tip Artist-run Space care are activitate de promovare a artelor vizuale si a artiștilor contemporani români.
Trăiește și crează în Bucureșți. Expune în țară și străînătate.Are lucrări în colecții din țară și străinătate. A luat premiul UAP pentru pictură și bursa fundației Ludwig. Curatorează Art Safari și expoziții alternative sau instituționale.