Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 22/12/2024

Scroll to top

Top

Finisaj Experiment.Technê.Imagination @ CCPB

Finisaj Experiment.Technê.Imagination @ CCPB
Nistor Laurențiu

Galeria ‘’Ghețăria‘’ va găzdui între 5-28 Martie prima expoziție personală semnată de Maria Panțur Experiment.Technê.Imagination. curatoriată de Ioana Stelea, orele 16:00, Centrul de Cultură “Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului”.

Pornind de la materia prima(sticla topita la 1200-1300, metamorfozată în baghete, baloane suflate și bobițe de frită), evenimentul va dezvălui numeroasele tehnici ale sticlei (termo-formarea, gravura pe sticlă, pictura pe sticlă, lucrul la cald- lampa cu gaz, pâte de verre sau îmbinarea acestora). Cu ajutorul lor s-au conturat primele experimente, bazele construirii unei identitati. Timpul a sedimentat însușirea acestor tehnici, iar imaginația a incorporat silueta din Galeria ‘’Ghețăria‘’ din cadrul expoziției ‘’Experiment. Technê. Imagination.’’

Ceea ce îi ”lipsește” cu desăvârșire este textul, teoria, însăși explicația, detaliile/descrierile/dimensiunile/etichetele lucrărilor … nu există.

Lessage:’’An exhibition, for instance, should also be recognized and valued as a posssile research output.’’

Invităm publicul în ultima duminică din luna Martie (27), orele 16:00, la Finisajul acestui eveniment important din viața artistei, ce propune o reuniune, discuții libere, un moment de respiro, dedicat auto-cunoașterii, cunoașterii, dar și al interpretării și dezvăluirii unui fragment din Maria Panțur.

‘’Prezența este aici tot ce contează, ideal ar fi chiar și fară propriile gânduri (va ajuta un pic și muzica din surdină). Elementul cel mai important este trăirea, actul observației, înțelegerea lucrării corelând văzul cu imaginația. Ce nu este prezentat în expoziție ori este de la sine înțeles ori lăsat la îndemâna privitorului să-și imagineze și să se integreze în acest proces de reflectare și revelație. Expoziția este ea înseși o reflecție personală asupra propriului drum, reflecție pe care nu doresc să o mai privesc în solitudine, ci alături de un public. Deseori aflăm mai multe despre noi, lăsându-ne la o parte, separându-ne de noi, având încredere în realitatea exterioară și detașându-ne de reflectarea subiectivă.’’ (Maria Panțur)