Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | august 11, 2022

Scroll to top

Top

Gaftea Daniela

Administrator
GAFTEA_DANIELA
Gaftea Daniela
Adresa: Str. Ana Ipătescu, nr.13, bl. 13, sc. A, ap. 14, cod 600005 – Bacău – România
Tel: +40757.732.570
e-mail: daniela.gaftea@yahoo.com
web:,

Semn al biruinţei - Sign of victory - ulei-pânză - oil-canvas - 100 x 80 cm.

Semn al biruinţei – Sign of victory – ulei-pânză – oil-canvas – 100 x 80 cm.

Prezentare Demers Artistic

„Între temele majore care o preocupă pe pictorița Daniela Gaftea și care cer mereu alte puncte de vedere artistică este aceea care face referire la Mitul Cristic. Relația dintre cruce și crucificat, tragedia și simbolistica sacrificiului de sine pentru izbăvirea celorlalți dobândește în expresie artistică sensul unui veritabil memento. Privitorii aderă spontan la imagine și sfârșesc prin a o asuma ca pe o dimensiune a credinței creștine. Dramatismul expresiei compoziționale, sensurile directe sau revelate fiecăruia conduc la ideea că tema este destinată veșnicei interpretări teologale sau artistice.
Racursiurile atent exprimate generează impresia veridicului și a tragicului. Accentele cromatic puternice ale prim-planului se sting în umbrele planurilor de adâncime. Expresia Mântuitorului, dincolo de suferința asumată lasă impresia speranței Învierii.
Daniela Gaftea are posibilitățile imaginative și de expresie ale unui artist capabil să reitereze un subiect milenar și să-l racordeze interesului omului modern…” – Valentin Ciucă
“Aluzia la un fond religios, privit din perspectivă istorică și deschis în același timp spre ordine și spre libertatea abstractă include ca reper transtemporal lucrarea Danielei Gaftea”
Alexandra Titu

website link ,