Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | mai 28, 2022

Scroll to top

Top

Dumitru Liliana Veronica

Administrator
Dumitru_Liliana_Veronica
Dumitru Liliana Veronica
Adresa: Str. Valea Albă bl. 7 sc. B ap. 1 – Bacău – România
Tel: +40234.537.825 mob. +40726.002.557
e-mail: lidum40@yahoo.com
web:,

Icar (detaliu) -- ulei-pânză - oil-canvas - 190 x 80 cm.

Icar (detaliu) – ulei-pânză – – 190 x 80 cm.

Prezentare Demers Artistic

Nostalgia Paradisului
…..Liliana Dumitriu tratează artistic ideea de grădină medievală cu instrumentarul omului modern de unde nu absentează recuzita stilistică. Prin creativitate devine credibilă, prin sensibilitate se exprimă. Experienţe artistice in Europa generează filiaţii cu mitologia domeniului şi o motivează pe deplin astfel încât gestul ei artistic relansează o discuţie mereu actuală…..
Grădinile medievale ale Lilianei Dumitriu au rafinamentul unei idei şi substanţa unui vis din care in momentul trezirii pare exclus…. Stâlpii cerului susţin în coloanele lor inefabile construcţia pură a credinţei. Asemenea imagini, conexate fizionomiei angiologice, generează o augustă stare de comunicare şi comuniune…..Suportul generos al hârtiei pe care o prepară manual după reţete strict personale devine câmpul (spaţiul) optim unde ideile se întâlnesc cu emoţiile artistice izvorâte din preaplinul unei fertile imaginaţii. Astfel picturile ei devin scriitură sacră, glose (poeme) pertinente despre magia cuvântului nerostit…..
Liliana Dumitriu, pictând îşi dezvăluie în fapt fiinţa interioară a cărei epură ideală seamănă cu un sensibil autoportret. În liniile lui de contur identificăm substanţa unui artist care, sincronizându-şi paşii cu ceilalţi, are înţelepciunea de a rămâne diferită. O diferenţă a originalităţii, a spiritului liber pe care-l interoghează continuu iar răspunsurile, mereu subiective, îi asigură un inechivoc statut profesional, bazat pe o conştiinţă de creator a cărui autenticitate o onorează.

Valentin Ciucă, “Ateneu” nr. 44, Iulie 2007

website link ,