Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iulie 6, 2022

Scroll to top

Top

Györi Csaba Attila

Administrator
GYORI CSABA ATTILA
Györi Csaba Attila
Adresa: Bul .Unirii 8/43, Baia Mare – jud. Maramureş – România
Tel: +40740.679.012
e-mail: gyori_csaba@yahoo.com

Masa de lacrimi - Tears table - Oțel vopsit, oțel inoxidabil - painted steel, stainless steel - 98 x 60 x30 cm.

Masa de lacrimi – Oțel vopsit, oțel inoxidabil – 98 x 60 x30 cm.

Prezentare Demers Artistic

Sculpturile din fier ale artistului Györi Csaba sunt monumentale atât în forme, în mesaj, cât și în finisarea lor, parca s-ar fi născut pentru a îmbogăți spațiile noastre publice!
Sculptorul a ales pentru expoziția sa, titlul Secvențe Cotidiene. Câte fețe au zilele săptămânii atîtea trăsături arată și Femeia: Femeia ca Mamă Primordială, ca Iubită, ca Sursa fiecărui rău și bine.
În aceste sculpturi s-a oprit timpul, mai bine zis, sculpturile sugereaza timpul infinit prin forma lor și prin serenitatea emanată. În aceste sculpturi artistul a rigidizat mișcarea în fier, transformand-o în statică. Ca și cum artistul ar fi smuls un gest din viata cotidiană aflată în perepetuum mobile, pe care, prin munca profundă , l-a purificat într-o forma infinită. Ce-ar fi aceasta dacă nu o critică a artistului asupra vietii noastre?!
Györi Csaba a experimentat, cu acest grup de sculpturi, posibilitatile de expresie ale formei ic. Sculpturile sunt lineare și statice. Definiția dubla a spatiului plus tensiunea care este între material – fierul și formele ușoare, fac aceste sculpturi de neuitat. Prin alegerea formei pure și sinoptice înzestrată cu atribuțiile sumare a femeii, sculptorul a mitologizat Femeia, a redefinit archetipul Femeii.

Deuten Makkai Réka Istoric de artă

website link www.gyoricsaba.ro,