Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 24/06/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Popa “Laurian” Nicolae[:]

Nistor Laurențiu

[:ro]

Popa L Nicolae
Nicolae “Laurian” Popa
Adresa: Str. Renasterii 48, Arad – România
Tel:
e-mail: Str Renasterii 48 Arad

web: ,

Destin

Destin, 120×100 cm., ulei pe pânză

Prezentare Demers Artistic

Comunicarea prin artă

Aducem in atentia iubitorilor de arta opera pictorului aradean Nicolae “Laurian” Popa, absolvent al Academiei de Arta “Nicolae Grigorescu” din Bucuresti promotia 1994, clasa profesorului Ion Salisteanu.

Nicolae “Laurian” Popa este cunoscut ca pictor de talent inca din activitatea premergatoare atestatului institutiei de specialitate prin participarea sa rodnica la expozitii de grup si personale organizate cu diferite ocazii in Bucuresti si Arad, lucrarile lui fiind achizitionate in colectii particulare din Germania, Franta, Italia, Austria, Elvetia, S.U.A., Canada, Japonia, etc. Participa frecvent la Expozitii Republicane, Bienale de desen si pictura, Expozitii Municipale.

Pictorul, ajuns la deplina maturitate artistica, descopera si identifica aspectul interior al lucrurilor si gaseste formulele necesare redarii in exterior a concluziilor stabilite conform propriei personalitati. Pentru a privi un tablou de Nicolae “Laurian” Popa trebuie sa adopti o atitudine de pornire launtrica pentru sintagma “Frumos si Bine” la nivel universal si sa te analizezi pe tine insuti, ca in fata unui juriu al dreptatii si al liberului arbitru; sa te reconsideri pe tine care esti in esenta, nu cel care te manifesti in toate zilele de rand pe aceasta cale de lume (dimensiune).

Matricea spirituala a picturilor realizate de Nicolae “Laurian” Popa cred ca trebuie cautata atat in zona sacralitatii romanesti cat si in cea a simbolurilor sacre provenind din alte culturi prin aceasta reusind ridicarea lor pe un nou filon al cunoasterii. Renuntand la efecte facile si false interpretari autorul incearca definirea in propria-i opera a arhetipului general valabil care transcede universalitatea.

website link: ,

[:]