Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 22/12/2024

Scroll to top

Top

SE DESCHIDE SEZONUL EXPOZIȚIONAL DE VARĂ MNAC

Nistor Laurențiu
SEZONUL EXPOZIȚIONAL DE VARĂ MNACse deschide miercuri, 10.06.2020, 17:00h, la Palatul ParlamentuluiViața și activitatea muzeelor nu va mai fi la fel. Și nici vernisajele.
MNAC se redeschide cu un nou sezon expozițional, celebrând arta ca liant social.
Cu această ocazie, experiența muzeală se extinde în aer liber, unde se pot respecta regulile de distanțare.

Doar primii 500 de oameni vor putea ajunge până în fața muzeului, unde o scenă cu muzică live, un bar și ecrane cu vizualuri din vechile și noile expoziții vor umple timpul de așteptare pentru accesul în muzeu. Restul vizitatorilor vor putea intra pe măsură ce alți oameni părăsesc evenimentul.
Programul complet este disponibil aici.
Bilet: 20 lei, se achiziționează la intrare.
Suma strânsă din vânzarea biletelor acoperă
cheltuielile de implementare a măsurilor de siguranță.
Accesul este oprit la orele 21:00.
|Parter
PETRU LUCACI. MATERIAL-SCAPESInfluențat de lecturi din zona studiilor legate de post materialitate și de sociologia lucrurilor, Petru Lucaci reevaluează simbolistica obiectelor înconjurătoare, prin propunerea și construirea de noi „peisaje” materiale. De la reciclări și conversii până la translatarea unor obiecte aparent nesemnificative, artistul reasamblează spațiul, conferindu-i alte semnificații și conotații decât cele atribuite inițial.  10.06.2020 – 25.10.2020|Parter – Sala de MarmurăRADU COMȘA. DISCUȚIE REDUCȚIONISTĂ ÎN 4 CULORIRadu Comșa este un artist care gândește în relație directă cu spațiul. Pictura sa nu stă doar pe pânză, ci încearcă să își creeze propriul decor, încorporând divagații, extrase și referințe diverse în serii ce fac trimitere la joc ca metodă de lucru. Expoziția are ca punct de plecare un studiu aprofundat al teoriilor despre culoare, căutând să dezvăluie adevărul prin metode empirice.
 10.06.2020 – 25.10.2020
|Etajul 1
VĂZÂND ISTORIA – 1947-2007 | Colecția MNAC 
Istoria artei contemporane din România (1947, anul abolirii monarhiei – 2007, anul intrării României în UE), este revizitată printr-un discurs expozițional care pune pe același plan dimensiunea documentară și pe cea artistică, producția de obiect cultural și contextul în care aceasta a avut loc. Lucrările prezentate în cadrul acestei expoziții permanente sunt reînnoite cu fiecare nou sezon expozițional, oferind mai multe motive de a o (re)descoperi.
|Etajul 3
METAMORFOZELE LUI JULIAN. O RETROSPECTIVĂ-LABORATOR IULIAN MEREUȚĂMNAC folosește platforma expoziției retrospective „Metamorfozele lui Julian” ca laborator pentru o investigație menită să definească avatarurile acestui artist ce scapă clasificărilor comune. Conceput ca un spațiu dinamic de cercetare, în care sunt prezentate selecții de materiale din Arhiva Mereuță, alături de mărturiile unor artiști, critici și apropiați, laboratorul restituie o voce care a rămas în mare măsură neauzită.
 10.06.2020 – 25.10.2020|Etajul 4 – Cafenea
GO TO MNACExpoziția de ilustrație contemporană, realizată în urma concursului dedicat tinerilor creativi români din zona artelor și a designului, pune MNAC pe harta Bucureștiului. Cele 20 de lucrări expuse prezintă finaliștii și câștigătoarea concursului „Go to MNAC”. Ilustrația câștigătoare va fi imprimată în peste 50.000 de exemplare pe paharele 5 To Go, sponsorul concursului.
 10.06.2020 – 2.08.2020|Etajul 4
FILIP MARKIEWICZ. ULTRAPLASTIK RHAPSODY
În timp ce Europa și lumea (digitală) sunt prinse în contradicții interne, universul de semne și imagini al lui Filip Markiewicz tematizează lipsa de fond a discursurilor globale actuale și încurajează conștiința individuală și rezistența personală față de regimurile fricii. Prin proiectul său de la MNAC, artistul continuă dezvoltarea unui limbaj artistic polimorf, evocând complexitatea și absurditatea melancolică a lumii de astăzi.
 10.06.2020 – 27.09.2020|Scara interioară MNAC
URBAN STEPS 
Primul proiect complex de Urban & Street Art curatoriat și găzduit de o instituție muzeală de artă din România, marchează fenomenul graffiti, ce a luat amploare la sfârșitul anilor ’90, în paralel cu muzica rap autohtonă, fiind catalogat ca o mișcare de tip Guerrilla Art. Cei 20 de ani de artă urbană în România sunt ilustrați într-o lucrare murală desfășurată pe 500 de metri pătrați. 
 15.11.2018 – ongoing