Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 24/06/2024

Scroll to top

Top

Turulul Național al Pavilionului României de la Bienala de Arhitectură Veneția 2023

Turulul Național al Pavilionului României de la Bienala de Arhitectură Veneția 2023
Nistor Laurențiu

Vă invităm joi, 30 mai, ora 19:00, la vernisajul ultimei expoziții din Turulul Național al Pavilionului României de la Bienala de Arhitectură Veneția 2023. Expoziția face parte din programul Romanian Design Week 2024 și se află la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu București, în Sala de Expoziții, parter.

‘Now Here There’ este o expoziție concept care a adus pentru prima dată pe șcena internațională invenții românești uitate, care ar fi putut schimba agenda climatică mondială; alături de inovații de arhitectură contemporană românească, ce pot defini modalități noi de lucru pentru un laborator al viitorului. Expoziția a reușit să înregistreze un număr de aproximativ 3 milioane de vizitatori, în perioada mai 2023 – mai 2024, prin expunerea internațională și națională.

În cadrul deschiderii vernisajului, reprezentanții echipei Pavilionului României, a Uniunii Arhitecților din România, a Muzeul Național Tehnic ‘’Dimitrie Leonida’’, cât și partenerii Pavilionului, vor expune câteva opinii despre importanța inovației în România în context internațional. De asemenea vom dezbate o serie de idei despre Bienala de Arhitectură de la Veneția.

La finalul vernisajului, Romcim va realiza un workshop “Inovație și Artă în Arhitectură”, la care vă invităm să realizăm împreună obiecte de design prin tehnici de turnare a betonului pigmentat.

Partenerii noștrii ne sunt alături: UniCredit, Iulius, Dolo Trans Olimp, #fostafabrică, Romcim, Theta, Ferrobeton, Elpreco, Bauelemente, Greentek; Parteneri media: Romanian Design Week, The Institute, Dăescu Borțun Olteanu; precum și partenerii instituționali: Muzeul Naţional Tehnic “prof. ing. Dimitrie Leonida”, Institutul Cultural Român / Romanian Cultural Institute, Ministerul Culturii și Uniunea Arhitectilor din Romania.

Echipa Pavilionului Romaniei la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2023:

Ivanescu Emil, Simina Filat, Catalin Berescu, Anca Maria Pasarin.