Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Arama Elena Ivona

Administrator
Arama Elena Ivona
Arama Elena Ivona
Adresa: Sf. Lazăr nr. 20, bl. K2, etj. 2, ap. 9, Iași – România
Tel: +40232 437 495 ; +4074 384 340
e-mail: ivona_arama@yahoo.com

web: ,

Lucretia_Filioreanu_dumitrascu

Lucreția Filioreanu Dumitrascu

Prezentare Demers Artistic
Ivona Aramă muzeograf şi creator a avut în ultimile decenii o prestaţie de specialitate remarcabilă, ilustrată prin cercetările personale asupra artei din Moldova, a instituţiilor de învăţământ artistic de profil prin zecile de expoziţii de autor sau colective, tematice si interdisciplinare. Ceea ce caracterizează activitatea sa ţine de rigoarea profesională şi de capacitatea de a valorifica muzeografic patrimoniul avut la dispoziţie, patrimoniu pe care l-a cercetat cu profesionalism şi oferit, în sinteze originale publicului. Fişarea ştiinţifică a acestor valori în paralel cu valorificarea lor expoziţională a evidenţiat calităţile sale. Expertizele realizate în domeniu sunt mereu necesare atunci când pot apărea dubii sau neconcordanţe. De pildă, studiul atent asupra arhivelor fostei Şcoli de Belle Arte din Iaşi i-a permis să identifice lucrări de început, date biografice noi, ecourile în epocă sau mai târziu ale unor artişti celebri sau doar parţial cunoscuţi.
Am lucrat direct cu Ivona Aramă la tematica unor expoziţii de anvergură, redactarea cataloagelor de profil si la prezentarea unor vernisaje. Ivona Aramă are capacitatea profesională şi organizatorică de a face din recuperarea unor artişti din trecut veritabile evenimente. Detine o largă informaţie de specialitate, are ambiţia de a epuiza documentarea prin acordarea unei maxime atenţii fiecărui amănunt. Conexiunile culturale cu mult mai ample artei şi muzeologiei, al tehnicilor de restaurare i-au conferit o veritabilă autoritate.
Intrarea in Uniunea Artistilor Plastici in domeniul criticii de arta, este rasplata carierei sale ce contribuie substantial la valorificarea patrimoniului artistic national.
Valentin Ciucă
Membru UAP, Secţia de critică
Membru al AICA – UNESCO

website link: ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.