Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | februarie 25, 2018

Scroll to top

Top

Arta la fereastră SIMEZA

Administrator

Arta la fereastră SIMEZA

Vă invităm să participați la proiectul “Arta la fereastră SIMEZA”, organizat de membrii din Bucureşti ai UAP din România, pentru a atrage atenţia publicului larg asupra dispariţiei/închiderii spaţiilor de expunere şi de lucru din Bucureşti, aflate sub custodia UAP.

Unul dintre aceste spaţii de expunere – Galeria Simeza – a devenit în cei 45 de ani de existenţă un reper important, cunoscut şi apreciat atât de artişti, cât şi de publicul interesat de artă. Considerăm potrivită o încercare de a înlocui, cel puţin temporar, acest spaţiu, urmând exemplele altor acţiuni asemănătoare de sensibilizare a societăţii civile din oraşe precum Timişoara, Cluj sau chiar Bucureşti.

Proiectul reprezintă un mod de a continua activitatea galeriei prin expoziţii care folosesc numai ferestrele galeriei şi nu implică accesul în interior şi dorește să amintească trecătorilor faptul că arta şi artiştii se pot exprima oricând şi oriunde, că o galerie nu poate fi închisă, fie şi temporar.

STATEMENT

O sală de expoziţie este puntea de legătură dintre artist şi lume. Existăm atunci când ne dezvăluim publicului.“

Fiţi alături de noi într-un protest care doreşte să întărească prin cultură structuri şubrede ale unor clădiri de patrimoniu lăsate prea mulţi ani în aşteptarea restaurării.

Proiectul “Arta la fereastră SIMEZA” este un gest cultural cu implicare civică prin care vă prezentăm în fiecare săptămană, la geamul galeriei, lucrările unor artişti pentru a păstra continuitatea acestui spaţiu expoziţional deschis încă din 1960.”

Artiştii care doresc să se implice în proiect se pot înscrie la adresa de e-mail: fereastra_simeza@yahoo.com

DESCRIERE

Proiectul va asigura expunerea pe parcursul unei luni a câte 8 artişti,(câte doi săptămânal) timp în care lucrările vor fi panotate în vitrinele galeriei.

Perioada de desfăşurare a proiectului va fi restricţionată doar de începerea lucrărilor de consolidare a clădirii la parterul căreia se află galeria.

Pentru comunicarea acestui şir de evenimente se lansează pagina pe Facebook “Arta la fereastră SIMEZA”, în care vor fi anunţate: numele artiştilor participanţi, suita evenimentelor expoziţionale, statement-ul artiștilor, prezentarea fiecărui expozant şi istoricul Galeriei Simeza şi a altor spaţii importante de expunere ale UAP Bucureşti.

Deschiderea proiectului are loc în data de 19 ianuarie 2016, cu vernisajul regretatului grafician Iuri Isar.

Dorim ca fiecare expoziţie să devină un punct de atracţie în cadrul evenimentelor culturale bucureştene, astfel vom demara promovarea evenimentului prin afişe, invitaţii, mediatizare, iar la finalul proiectului, prin editarea catalogului digital “Arta la fereastră SIMEZA”.

Coordonatoare proiect: Anca Boeriu, Corina Gabriela Duma

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.