Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Györi Csaba Attila

Administrator
GYORI CSABA ATTILA
Györi Csaba Attila
Adresa: Bul .Unirii 8/43, Baia Mare – jud. Maramureş – România
Tel: +40740.679.012
e-mail: gyori_csaba@yahoo.com

Masa de lacrimi - Tears table - Oțel vopsit, oțel inoxidabil - painted steel, stainless steel - 98 x 60 x30 cm.

Masa de lacrimi – Oțel vopsit, oțel inoxidabil – 98 x 60 x30 cm.

Prezentare Demers Artistic

Sculpturile din fier ale artistului Györi Csaba sunt monumentale atât în forme, în mesaj, cât și în finisarea lor, parca s-ar fi născut pentru a îmbogăți spațiile noastre publice!
Sculptorul a ales pentru expoziția sa, titlul Secvențe Cotidiene. Câte fețe au zilele săptămânii atîtea trăsături arată și Femeia: Femeia ca Mamă Primordială, ca Iubită, ca Sursa fiecărui rău și bine.
În aceste sculpturi s-a oprit timpul, mai bine zis, sculpturile sugereaza timpul infinit prin forma lor și prin serenitatea emanată. În aceste sculpturi artistul a rigidizat mișcarea în fier, transformand-o în statică. Ca și cum artistul ar fi smuls un gest din viata cotidiană aflată în perepetuum mobile, pe care, prin munca profundă , l-a purificat într-o forma infinită. Ce-ar fi aceasta dacă nu o critică a artistului asupra vietii noastre?!
Györi Csaba a experimentat, cu acest grup de sculpturi, posibilitatile de expresie ale formei ic. Sculpturile sunt lineare și statice. Definiția dubla a spatiului plus tensiunea care este între material – fierul și formele ușoare, fac aceste sculpturi de neuitat. Prin alegerea formei pure și sinoptice înzestrată cu atribuțiile sumare a femeii, sculptorul a mitologizat Femeia, a redefinit archetipul Femeii.

Deuten Makkai Réka Istoric de artă

website link www.gyoricsaba.ro,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.