Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | decembrie 19, 2017

Scroll to top

Top

Györi Csaba Attila

Administrator
GYORI CSABA ATTILA
Györi Csaba Attila
Adresa: Bul .Unirii 8/43, Baia Mare – jud. Maramureş – România
Tel: +40740.679.012
e-mail: gyori_csaba@yahoo.com

Masa de lacrimi - Tears table - Oțel vopsit, oțel inoxidabil - painted steel, stainless steel - 98 x 60 x30 cm.

Masa de lacrimi – Oțel vopsit, oțel inoxidabil – 98 x 60 x30 cm.

Prezentare Demers Artistic

Sculpturile din fier ale artistului Györi Csaba sunt monumentale atât în forme, în mesaj, cât și în finisarea lor, parca s-ar fi născut pentru a îmbogăți spațiile noastre publice!
Sculptorul a ales pentru expoziția sa, titlul Secvențe Cotidiene. Câte fețe au zilele săptămânii atîtea trăsături arată și Femeia: Femeia ca Mamă Primordială, ca Iubită, ca Sursa fiecărui rău și bine.
În aceste sculpturi s-a oprit timpul, mai bine zis, sculpturile sugereaza timpul infinit prin forma lor și prin serenitatea emanată. În aceste sculpturi artistul a rigidizat mișcarea în fier, transformand-o în statică. Ca și cum artistul ar fi smuls un gest din viata cotidiană aflată în perepetuum mobile, pe care, prin munca profundă , l-a purificat într-o forma infinită. Ce-ar fi aceasta dacă nu o critică a artistului asupra vietii noastre?!
Györi Csaba a experimentat, cu acest grup de sculpturi, posibilitatile de expresie ale formei ic. Sculpturile sunt lineare și statice. Definiția dubla a spatiului plus tensiunea care este între material – fierul și formele ușoare, fac aceste sculpturi de neuitat. Prin alegerea formei pure și sinoptice înzestrată cu atribuțiile sumare a femeii, sculptorul a mitologizat Femeia, a redefinit archetipul Femeii.

Deuten Makkai Réka Istoric de artă

website link www.gyoricsaba.ro,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.