Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | august 11, 2022

Scroll to top

Top

Jánosi Antal

Administrator
Janosi Antal
Jánosi Antal
Adresa: Miercurea – Ciuc – România
Tel:
e-mail:

web: ,

Fara Titlu, lemn carbonizat, acrilic 98x50x4

Fără titlu, lemn carbonizat acrilic, 98x50x4 cm.

Prezentare Demers Artistic

Termenul „autopsie” În titlul proiectului se înţelege ca: vedere, observare de sine. A observa şi a fi părtaş în realitatea pe care o trăim ZI de ZI la nivel fizic, emoţional şi spiritual.
Acel mediu cultural care devine particular, trecutul şi valorile lui în care trăim, viaţa aleasă personal şi vocaţia profesională înseamnă semnul libertăţii punctul de plecare pentru munca noastră comună. Vrem să transmitem această stare de trăire ca o situație de viaţă prin mijloacele gândirii-formulării vizuale.
AUTOPSIE = greacă 1. experienţă personală, observaţie individuală
2. medical autopsie 3. studierea unei opere de artă pentru stabilirea
autenticităţii şi a datei creării.

AUTOPSIEREA UMANULUI CU MIJLOACE ARTISTICE RADICALE
Jánosi Antal este un maestru al siluetelor, gândite În chei cromatice şi morfologii neobişnuite, desprinse dintr-un fundal pluvios, menit să potenţeze la maximum desenul viguros al trupului uman, macerat şi cu pete date de trecerea anilor, amintind de un naturalism aproape insuportabil, totul reintrând în tunelul timpului…………………… O nouă expoziţie, care va reuni toate aceste preocupări, majore ca semnificaţie, se va deschide la Bucureşti (Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia) şi va constitui, nu ne îndoim, o revelaţie şi prin această necesară baie de sinceritate dureroasă, propusă de cei trei artişti. Bucureşti, 15 Iulie 2006 – Gheorghe Vida

website link: ,