Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | noiembrie 24, 2017

Scroll to top

Top

LAZĂR FLORIAN ALEXIE 10.10.1938 – 19.09.2016

Administrator
Uniunea Artiștilor Plastici din România anunță cu profund regret încetarea din viață a ceramistului LAZĂR FLORIAN ALEXIE.
“Drumul său duce de la decorativ la monumental, rezolvând într-un fel propriu problema individualității obiectului de artă în spațiul public. Există în formele sale spațiale – de cele mai multe ori în lut și gresie – o dialectică strânsă între tendința explozivă de deschidere a volumului spre exterior și tendința de păstrare a coerenței formale. Aluzia antropomorfă coexistă cu un spirit geometric, ce nu ține de stilizare, ci de capacitatea de expresie a formei pure.”
Constantin Prut
Corpul neînsuflețit al artistului va fi depus la capela Cimitirului Ghencea Civil, marți 20.09.2016, iar slujba și înmormântarea vor avea loc pe data de 21 septembrie, orele 12.00 la același cimitir.
Transmitem condoleanțe și compasiune familiei, prietenilor, tuturor celor care l-au cunoscut și l-au prețuit.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.