Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | aprilie 25, 2017

Scroll to top

Top

Revista ARTA #22-23 / 2016 – The (post)graphic image

Revista ARTA #22-23 / 2016 – The (post)graphic image
Administrator
Nr. 22-23 / 2016 al Revistei ARTA a ieşit din tipar! Numărul conţine un dosar tematic, sub coordonarea artistului Ciprian Ciuclea, intitulat Imaginea (post) grafică şi consacrat analizei direcţiilor contemporane în arta grafică românească, dar nu numai.

„Spațiul grafic s-a modificat nu doar din punctul de vedere al organizării, cât, mai ales, ca structură de gândire și poziționare extinsă în arta contemporană. Ca organizator al unei bienale de gravură experimentală, sunt nevoit să dezvolt un proiect care se reinventează periodic, cu recuperări, dar și destructurări ale tehnicii și tehnologiei gravurii. Însuși termenul de experiment este rediscutat, ca să nu mai vorbim de faptul că bienala, ca entitate organizațională, este și ea deconstruită. Probabil că s-a născut o post-bienală, cu o bucătărie proprie, cu pseudo-pavilioane și multă imagine obținută cu ajutorul algoritmilor diferiți ai serialității. Hibridizarea a modificat radical grafica, dezvăluindu-ne un organism cu ADN augmentat, care îi impulsionează evoluția. Bombardamentul informațional, la care se adaugă dinamica socială a prezentului, împing artistul către o analiză a sistemelor complexe, dar și către un strigăt hotărât la tot mai multe derapaje politice. Din această perspectivă, acest dosar dedicat artelor grafice ar fi fost probabil mai bine prezentat sub forma unui fișier cu extensii .ai, .psd, .eps, .cdr, .tiff, .raw, .jpg, .gif etc.” (Ciprian Ciuclea)

Autorii contribuţiilor: Ciprian Ciuclea, Ileana Pintilie, Adrian Guţă, Ethel Lukats-Băiaș, Liviana Dan, Cosmina Chituc, Raluca Oancea (Nestor), Olivia Niţiş, Maria Orosan-Telea, Ana Golici, Richard Noyce, Ferris Olin, Javier Martín-Jiménez, Marius Tănăsescu, Simona Vilău, Alexandra Titu şi Mălina Ionescu.

Dosarul mai cuprinde şi o serie de intervenţii site-specific, gândite special pentru Revista ARTA, semnate de: kinema ikon, Claude (Simona Dumitriu) şi Ciprian Ciuclea.

În același număr mai puteți citi:

– Dosare de artist despre
Roman Tolici şi Sorin Scurtulescu (văzuţi de Pascal Bruckner, respectiv Frédérique Neuts Leroy), Diet Sayler (într-un dialog cu Livius Ciocârlie), cât şi un grupaj despre Alexandru Antik, recitit de Iréne Kányádi şi Sebestyén György Székely, în texte teoretice, şi de Marina Albu, printr-un statement de artist pornind de la un performance inspirat de acesta.

– Expoziții din România
Cronici
și analize critice semnate de Ana Maria Negoiţă, Mădălina Mirea, Ioana Gruiţă-Savu, Ruxandra Demetrescu, Carmen Casiuc, Ioana Marinescu, Octav Avramescu, Corina Ilea, Cristina Stoenescu, Simona Vilău, Dana Altman, Crina Cranta, Simona Dumitriu, Voica Puşcaşiu, Ina Ciobanu, Oana Maria Nicuţă, Doina Mândru, Cătălin Davidescu, Maria Zintz, Maria Orosan-Telea, Vlad Comşa, Mălina Ionescu.

– Expoziții internaționale
Denise Parizek, Diana Dochia, Andra Chi
ţimuş Mihaela Varzari, Timea Andrea Lelik, Valentina Iancu, Maria Zintz şi Veronica Kirchner analizează câteva din evenimentele expoziţionale de actualitate din lume.

Numărul mai in memoriam pentru Medi Wechsler Dinu (1908-2016), consemnat de către David Schwartz şi pentru Sorin Oncu (1980-2016), într-o evocare analitică de Alexandra Titu; dar şi o serie de cronici ale ultimelor apariţii editoriale, semnate de Alexandra Mihali, Horea Avram, Ioana Marinescu, Mălina Ionescu şi Maria Cristina-Pîrvu.

Lectură plăcută!
Redac
ția Revistei ARTA

 

Anunț

Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.