Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | decembrie 19, 2017

Scroll to top

Top

Zaiţ Mihai

Zaiţ Mihai
Administrator
Zaiț Mihai
Zaiţ Mihai
Adresa: B-dul TUDOR VLADIMIRESCU NR. 10, BL. P14, SC. A, ET. 2, AP. 9, Iași – România
Tel: +40742 196 994
e-mail: mhzait@yahoo.com

web: ,

Aduceri aminte, neştiute căi, 40 x 28,5 cm, acuarela, Remembrances, unknown ways, 40 x 28,5 cm, watercolor

FOSILE-tapiserie-170x260cm. haute-lisse

Prezentare Demers Artistic

Portretul suavităţii…
Valentin Ciucă, critic de artă

Mihai Zaiţ are vocaţia acuarelei. Asemenea constatare se impune în chipul cel mai firesc privindu-i operele.
Delicat şi discret, Mihai Zaiţ aparţine liricilor şi evită clamările inconsistente în beneficiul unor confesiuni tandre. Acuarelele lui au intensitatea tonală a şoaptei şi bonomia unui om generos, mizează pe efectul impus de un evident sintetism al formelor distribuite în cadru şi pe impresia de suav.
Delicateţea şade bine unui liric iar fantasmele nu se pot transforma nicicând în cataclisme. Pare plăcut să călătoreşti prin acuarelele lui, deoarece ai şansa de a te întâlni cu tine însuţi în spaţiul vast al naturii,în feerice visări colorate.
Discreţia a devenit, în timp, un mod de a fi între ceilalţi, o strategie de a atrage atenţia neurmărind deloc aşa ceva. Taciturnii spun mai multe decât guralivii de ocazie. El chiar tace şi face, îşi consolidează zona creativă prin expoziţii ce nu impun insurgente schimbări de direcţie, ci prin statornicie în viziune şi stilistică.
Nevoia de a fi el însuşi s-a impus de timpuriu, încât putem vorbi de o amprentă stilistică Zaiţ, de o estetică proprie asupra acuarelei.
A izbutit în măsura în care fluiditatea şi transparenţa culorii de apă îi pot releva traiectul lui uman şi artistic constituit din valori etice şi estetice exemplare.
A Portrait of Gentleness
Valentin Ciucă art critic

website link: ,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.