Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Zaiţ Mihai

Zaiţ Mihai
Administrator
Zaiț Mihai
Zaiţ Mihai
Adresa: B-dul TUDOR VLADIMIRESCU NR. 10, BL. P14, SC. A, ET. 2, AP. 9, Iași – România
Tel: +40742 196 994
e-mail: mhzait@yahoo.com

web: ,

Aduceri aminte, neştiute căi, 40 x 28,5 cm, acuarela, Remembrances, unknown ways, 40 x 28,5 cm, watercolor

FOSILE-tapiserie-170x260cm. haute-lisse

Prezentare Demers Artistic

Portretul suavităţii…
Valentin Ciucă, critic de artă

Mihai Zaiţ are vocaţia acuarelei. Asemenea constatare se impune în chipul cel mai firesc privindu-i operele.
Delicat şi discret, Mihai Zaiţ aparţine liricilor şi evită clamările inconsistente în beneficiul unor confesiuni tandre. Acuarelele lui au intensitatea tonală a şoaptei şi bonomia unui om generos, mizează pe efectul impus de un evident sintetism al formelor distribuite în cadru şi pe impresia de suav.
Delicateţea şade bine unui liric iar fantasmele nu se pot transforma nicicând în cataclisme. Pare plăcut să călătoreşti prin acuarelele lui, deoarece ai şansa de a te întâlni cu tine însuţi în spaţiul vast al naturii,în feerice visări colorate.
Discreţia a devenit, în timp, un mod de a fi între ceilalţi, o strategie de a atrage atenţia neurmărind deloc aşa ceva. Taciturnii spun mai multe decât guralivii de ocazie. El chiar tace şi face, îşi consolidează zona creativă prin expoziţii ce nu impun insurgente schimbări de direcţie, ci prin statornicie în viziune şi stilistică.
Nevoia de a fi el însuşi s-a impus de timpuriu, încât putem vorbi de o amprentă stilistică Zaiţ, de o estetică proprie asupra acuarelei.
A izbutit în măsura în care fluiditatea şi transparenţa culorii de apă îi pot releva traiectul lui uman şi artistic constituit din valori etice şi estetice exemplare.
A Portrait of Gentleness
Valentin Ciucă art critic

website link: ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.