Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 20/04/2024

Scroll to top

Top

UNIVERSURI ÎNCHISE @ Bistriţa

UNIVERSURI ÎNCHISE @ Bistriţa
Doctor

Vineri 12 mai 2023, ora 18, va avea loc o nouă ediție din proiectul ,,Formă si Dialog”. Mircea Nechita va expune pictură și grafică ,,UNIVERSURI ÎNCHISE”, lansarea albumelor de artă ,,DRUMUL MEU SPRE ȘCOALĂ – Dialog între generații” – ,,DRUMUL SPRE ARTĂ”-SUPRAVIEȚUIREA ÎN ARTĂ”. Prezintă scriitorul Florin Toma si Mircea Nechita.

Pierduți, mici și anonimi în universul acesta mare, care nici nu știm încă dacă are sau nu are margini, fiecare dintre noi are-n minte și-n suflet propriul mic univers. Care cuprinde viața și amintirile lui, întâmplările și trăirile proprii, închipuiri, dorințe, vise, idealuri, proiecte, planuri…

Rareori interesul și preocupările de zi cu zi, depășesc granițele acestui univers personal, interior, și rareori pașii noștri depășesc limitele lui fizice, mai largi sau mai înguste, de la caz la caz… Ba mai mult de atât, fiecare loc în care ajungem pare un mini univers autonom și independent, iar fiecare întâmplare sau poveste are universul ei propriu, ca un domeniu de definiție a unei funcții matematice, ori ca o piesă de teatru cu distribuție limitată, bine precizată, cu un anumit număr de scene, decor și recuzită. Acolo, fiecare element este important, are rolul lui, locul lui, ierarhizările si ordinea având la bază criterii absolut personale, subiective și sentimentale. Adeseori, pare închis, izolat, făra legătură cu exteriorul, cu prezentul și cu mersul lumii.

Proiectul va avea loc la Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi, sub auspiciile Consiliului Județean si Complexul Muzeal Bistrița -Năsăud. Vă așteptăm cu drag !