Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 01/05/2024

Scroll to top

Top

LOST TOUCH @ Hanul cu Tei 15

LOST TOUCH @ Hanul cu Tei 15
Doctor

9.11- 25.11.2023

DIRECTED BY MARIAN PĂLIE

Spațiul dintre oameni și obiecte este delimitat de actul atingerii. Contemplatia erotică nu se poate justifica, mai ales în timpul pe care îl traversăm decât printr-o religie a atingerii. Tactilitatea conține în sine o formă de violență intelectuală, unde actul credinței, devotamentului, fidelității se scufundă. Tribalismul sexualizant fetișizează ideea de afecțiune iar bariera afectivă se oprește în formele de relief ale pielii.

Actul afecțiunilor puternice nu se oprește în fața acestui teritoriu epidermic. Sentimentele, cu toate declinările sale sunt invitații către teritorii periculoase, precum violența și trădarea.

Pielea este această orgă de receptaculi care, odată străpunsă cu sulița deschide un nou univers ontologic. Dimensiunea sentimentelor, oricare ar fi ele se dublează (interior/exterior, afară/înăuntru). Conglomeratul celor două dimensiuni naște un proces sublim, unde subiectul este catapultat într-un teritoriu vast, mult mai nuanțat.

Expoziția de față explorează aceste teorii ale ”eului piele„ care devine factor activ într-o logică de afectivitate. Juxtapunerea dintre tensiune pielii și violența actului de străpungere a ei este o formă de manifest zgomotos al chimiei. IUBIREA în fond nu este rațională. Este o litanie de adjective, un poem de reacții contrarii.

Precum într-o piesă de Euripide, Medeea Ene pune în scenă o dramatizare erotică unde, fragilitatea și violența comunică fără prea mult efort. Cortinele roșii, teatrale sunt granițe care delimitează spațiul prozaic, mundan de spațiul vast al interiorității, de lumea corporalității interioare. Vitalitatea lor misterioasă, mistică și chirurgicală se impune ca un personaj în sine. Un personaj care prin absență devine principalul obiect al intențiilor.

Medeea Ene (n. 1996) trăiește și lucrează în București, România. În anul 2019 a absolvit Universitatea Națională de Arte din București.

Activează în domeniul vestimentar iar din 2020 lansează propriul brand omonim.

Creațiile sale explorează un discurs feminin dar subversiv unde elementele de design se îmbină cu mesajele artistice. Deconstrucția tiparului, masculinitatea dar și universul senzualității sunt înglobate în creațiile sale, prezentate publicului în două colecții anuale.

În 2022 primește premiul pentru debut în cadrul Elle Style Awards pentru Best Young Designer.