Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 24/11/2024

Scroll to top

Top

[:ro]MORA Emerging 2016[:]

[:ro]MORA Emerging 2016[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

MORA Emerging 2016 – Sesiune de seminarii şi conferinţe despre arta, artist, public si spatiul lor de intalnire

Bucuresti, Clubul Țăranului (sala clubului),
9, 10, 11, 12 Mai
orele 18:00-22:00

Centrul de Artă MORA invită artiști vizuali, actori culturali și publicul larg să participe la Seminariile din cadrul programului MORA Emerging 2016
( http://centruldeartamora.ro/programe/mora-emerging-2016/), desfasurate in perioada 9-12 mai la Clubul Taranului din Bucuresti, intre orele 18:00 si 22:00.
Ce rol are arta in dezvoltarea locala? Cum poate arta influenta nivelul calitatii vietii sau participa la inchegarea comunitatii in context urban? Care este relatia dintre arta, spatiu public si public?
Ce posibile direcții de dezvoltare ale artei publice se intrevad în contextul specific al Bucureștiului? Ce are specific ilustrația de carte românească?
Ce inseamna o carte frumoasa sau ce tendinte si mode se arata in ilustratia contemporana?
Ce a insemnat aparitia galeriilor private in istoria recenta a artelor vizuale si cine au fost principalii actori in sincronizarea artei contemporane românești cu dinamica internaționala?
La acestea şi încă alte multe întrebări legate de artisti, arta si public (in spatii de tip clasic, in spatiu public urban sau intr-un spatiu aparte:
cartea) se va raspunde in cele 4 zile de intrevederi cvasi(in)formale cu actori culturali care joaca un rol determinant in dinamica artistic-culturala bucuresteana si nationala,
cu relevanta si la nivel international.

Aceasta a treia editie a MORA Emerging concentreaza discutiile de tip seminar pe studii de caz, modele de practica culturala si practici artistice specifice, prezentate de:
Cristian Neagoe – co-fondator și curator Street Delivery, Judit Balko – artist/ președinte Asociația Volum Art, Cristiana Radu – ilustrator freelancer,
Stela Ilie – conferențiar la UNA Bucuresti, dept. Grafică, fondator al Asociației Clubul Ilustratorilor, Dan Popescu – proprietar și galerist al H’art Gallery – si invitatii lor:
Daniel Voinea – brand manager, Marilena Preda-Sânc – artist, Madalina Andronic – ilustrator / fondator The Awesome Project, Ciprian Isac – grafician, cofondator Atelierul de grafică si Dumitru Gorzo – artist.

Toate seminariile sunt gratuite, datorită sprijinului oferit de catre finanțatori și partenerii proiectului.

MORA Emerging este organizat de Asociaţia din Pod în cadrul Centrului de Artă MORA, cu sprijinul:
Modernism, IQADS, Oraşul Meu, Zeppelin, 438 Play House Production, Concerte-azi.ro , Pe Lipscani.ro, Clubul Ţăranului
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar
poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului
pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Adresate artiştilor tineri şi aflaţi la debut, operatorilor culturali în domeniul artelor vizuale, ca şi iubitorilor de artă în general şi unui public mai puţin specializat, seminariile şi conferinţele propuse de coordonatorii Centrului de Artă MORA reprezintă o oportunitate de educaţie non-formală, de completare şi aprofundare a informaţiilor academice cu noţiuni din viaţa practică de artist, noţiuni şi experienţe legate de provocările şi contextul specific real.
Primă etapă în programul anual MORA Emerging, sesiunea de seminarii şi conferinţe va fi urmată de un apel de concepte artistice, un atelier de creatie şi productie, incluzand un atelier de redactare texte – „De la idee la proiect sau cum se scrie despre arta”- si se va finaliza cu prezentarea unei expoziţii de grup cu lucrarile câştigătorilor apelului, lucrari create pe baza conceptelor selectate si dezvoltate in cadrul proiectului.

Pentru mai multe detalii:
Irina Abaza
centruldearta.mora@gmail.com
0724 015 905

mora

 [:]