Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 18/07/2024

Scroll to top

Top

Overlays @ Bucureşti

Overlays @ Bucureşti
Nistor Laurențiu

Vineri, 24 mai 2024, la ora 18:00, la Victoria Hub, artiștii: Gabriela Aniței, Alexandra Baciu, Bogdana Contraș, Victoria Ileana Dragomirescu, Vlad Iulian Fodor, Cornelia Gherlan, Bianca Ioniță, Elena Lupașcu și Gabriel Smoleac vor deschide expoziția “Overlays”.

Expoziția cuprinde picturi și colaje realizate din mai multe straturi suprapuse, obținute prin diferite tehnici. O suprafață este acoperită de un al strat pictural. Elemente grafice, pastă în relief, texturi, transparențe, imagini decupate din revistă, texte, grilaje, forme rupte sau care se descompun, perturbă descifrarea coerentă a imaginii. Analizând în profunzime o reprezentare, detalii ascunse se dezvăluie, suprafețe noi se lasă descoperite, toate contribuind la construcția unui ansamblu unitar.

Sunt elemente care acoperă alte elemente. Formele obiectelor sunt fragmentate, își pierd conturul. Se ceează un joc de planuri aproape- departe, între elemente care vin în prim plan și altele care se îndepărtează. Unele detalii concurează, ne solicită atenția simultan, generând tensiune. Este greu de stabilit o ordine ierarhică a importanței lucrurilor.

Expoziția va fi deschisă în perioada 24 mai/ 23 iunie 2024.