Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 21/11/2024

Scroll to top

Top

Prezențe românești la Arte Padova 2024

Prezențe românești la Arte Padova 2024
Nistor Laurențiu

Comunicat de presă:

Arte Padova este cel mai mare eveniment artistic din ITALIA, în perioada 15-18 noiembrie 2024 va avea loc ediția a 34-a, fiind considerat și al doilea eveniment artistic european, după Art Basel din Elveția.
La Centrul Expozițional Padova din Via Niccolò Tommaseo, 59, vor fi patru zile dedicate artei, cu peste 15.000 de lucrări expuse pe o suprafață de 28.000 m2, cu participarea a peste 300 de expozanți și o medie de 26.000 de vizitatori pe an, într-unul dintre cele mai productive cartiere expoziționale din Europa, cu o puternică rezonanță națională și internaţională.
Arte Padova este o etapă importantă pentru artiștii consacrați sau emergenti, precum și pentru talentele emergente care vor fi prezente în secțiunea Contemporary Art Talent Show, rezervată galeriilor, asociațiilor, artiștilor independenți și colectivi care prezintă opere de artă având costuri până la 5000 euro, îmbogățit cu cele două premii dedicate celor mai bune opere de artă accesibile: Premiul C.A.T. și Premiul Banca Mediolanum.
În cadrul secțiunii Contemporary Art Talent Show vor fi prezenți în portofoliul Falzone Arte Contemporanea din Milano, pavilion 4, stand 86, doi artiști români: Georgeta Ștefănescu și Claudiu Victor Gheorghiu.
Georgeta Ștefănescu este o artistă cu dublă cetățenie: română și franceză, stabilită la Geneva, în Elveția, din 1992.
A absolvit în 1981 Institutul de Arte Plastice ,,Nicolae Grigorescu” din București. Este artist vizual independent, cu o bogată activitate artistică în străinătate, fiind prezentă de asemenea la multe expoziții internaționale în portofoliul galeriei italiene Falzone Arte Contemporanea, condusă de Sabrina Falzone, cunoscut critic și istoric de artă italian.
Claudiu Victor Gheorghiu este selectat cu două lucrări din ciclul SEMPER FIDELIS, realizate în 2023, de către Sabrina Falzone, cunoscut critic și istoric de artă italian.
Artistul este membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România. Are o bogată activitate artistică internă și internațională, aceasta din urmă în special în Italia.
Ambii artiști se regăsesc și în portofoliul Galeriei Romană din București.

București, 7 noiembrie 2024