Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 26/05/2024

Scroll to top

Top

[:ro]”Semne și simboluri în arta tradițională românească” @ Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti[:]

[:ro]”Semne și simboluri în arta tradițională românească” @ Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

La Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, partener traditional al AFAPRR : Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, va avea loc sâmbătă 3 iunie, începând cu ora 17.30, vernisajul expoziției de pictură și obiect „Semne și simboluri în arta tradițională românească”, un eveniment al Liceului de arte „Dimitrie Paciurea” in parteneriat cu AFAPRR aUniunea Artiștilor Plastici din România.
Vor expune elevi din clasele a IX-a, a X-a si a XI-a ai Liceului de arte „Dimitrie Paciurea”, din clasele profesorilor Magdalena Pelmus si Nicolae Stoica.
Unii dintre acesti elevi sunt la prima expozitie, in timp ce altii au mai participat la expozitii de grup si la concursuri nationale si internationale unde au fost premiati.
Ideea acestei expozitii a apărut ca urmare a unei vizite la Muzeul Satului în săptămâna „Scoala altfel”. Copii au fost invitati să realizeze, sub indrumarea profesorilor, compozitii in care sa interpreteze, asa cum vad ei, arta tradițională românească.
Expoziția este deschisă publicului în perioada 3-11 mai 2017, de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00.

 [:]