Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 22/12/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Simpozionul National de Artă Plastică –editia a-I-a @ Câmpulung Moldovenesc[:]

[:ro]Simpozionul National de Artă Plastică –editia a-I-a @ Câmpulung Moldovenesc[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

În perioada 1 – 12 septembrie are loc prima ediție a Simpozionului Național de Artă Plastică ”Câmpulung Moldovenesc, între tradiție și modernitate” organizat la inițiativa primarulului municipiului Câmpulung Modovenesc, domnul Mihăiță Negură, cu sprijinul Fundației Mircea Titus Romanescu.

Obiectivele simpozionului sunt inițierea unei colecției de artă contemporană a municipiului, în cadrul Muzeului Arta Lemnului din localitate și crearea premiselor pentru ca municipiul Câmpulung Moldovenesc să devină destinație cultural artistică. Tema din acest an „Rarăul – Mit și Simbol”, își propune să le ofere artiștilor deschiderea oricărei interpretări plastice, conform stilului de exprimare al fiecărui participant. Punctul de plecare este peisajul înconjurător și legendele cunoscute sau mai puțin cunoscute din zonă, locul de organizare al taberei fiind Hotel Cabană Rarău, situată lângă Pietrele Doamnei. Scopul taberei este acela de a promova reperele specifice ale zonei, dar și de a descoperi noi caracteristici prin ochii unor artiști de renume național. Proiectul fundației prevede mai multe ediții ale simpozionului de la Câmpulung Moldovenesc, schimburi de expoziții și artiști la nivel național și internațional, acțiuni educative și de promovare a înțelegerii artei contemporane și nu în ultimul rând dezvoltarea sinergiei între artă contemporană, credință și turism.

Anul acesta va participa un grup format din 9 pictori și 2 sculptori, artiști plastici de renume, atât în țară, cât și peste hotare. Maeștrii în pictură sunt Constantin Flondor, Ilie Boca, Horea Pastina, Mariana Papara, Liviu Suhar, Mihai Sârbulescu, Aurel Stanciu,Vasile Jurje, alături de maeștrii în sculptură, Ioan Maftei și Vasile Soponariu. Din grupul de artiști va face parte și Mircea Titus Romanescu, pictor, curator și membru fondator al Fundației Mircea Titus Romanescu.

Se remarcă printre participantii acestei tabere prezența maestrilor: Constantin Flondor, Horea Pastina si Mihai Sarbulescu, co-fondatori ai grupării Prolog, grup artistic de referință în istoria artei plastice contemporane din România.Deschiderea taberei si Conferinta de presa vor avea loc in data de 2 Septembrie 2017,ora 11.00 la Cabana Rarau.

Evenimentul de închidere al Simpozionului și vernisajul expoziției participanților are loc pe 12 septembrie, ora 17:00, la Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc și este deschis publicului. Tabăra poate fi vizitată zilnic, în perioada 1 – 12 septembrie.

Simpozionul este realizat cu sprijinul: Hotel „Cabana Rarău” Câmpulung Moldovenesc, S.C.Maghebo SRL, Apa Kangen -intoarcere la origini , S.C.Addictad S.R.L, Directia Silvica Suceava.

Despre Fundatia ”Mircea Titus Romanescu”: fundația își desfașoară activitatea în domeniul artelor vizuale de la începutul anului 2017, cu sediul în Bucuresti, având drept co-fondator pe cunoscutul artist plastic Mircea Titus Romanescu. Misiunea fundației este integrarea artelor vizuale contemporane în cultura vechilor ținuturi din România prin redescoperirea vechilor trasee cultural spirituale și crearea de trasee contemporane în vederea creșterii notorietății acestor zone și interconectarea lor cu alte zone culturale din țară și din lume.

Persoane contact: M.T.Romanescu-0728133359, Liliana Romanescu-0728133360

Fundatia ”Mircea Titus Romanescu”

 [:]