Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 27, 2023

Scroll to top

Top

Zaiţ Mihai

Zaiţ Mihai
Nistor Laurențiu
Zaiț Mihai
Zaiţ Mihai
Adresa: B-dul TUDOR VLADIMIRESCU NR. 10, BL. P14, SC. A, ET. 2, AP. 9, Iași – România
Tel: +40742 196 994
e-mail: mhzait@yahoo.com

web: ,

Aduceri aminte, neştiute căi, 40 x 28,5 cm, acuarela, Remembrances, unknown ways, 40 x 28,5 cm, watercolor

FOSILE-tapiserie-170x260cm. haute-lisse

Prezentare Demers Artistic

Portretul suavităţii…
Valentin Ciucă, critic de artă

Mihai Zaiţ are vocaţia acuarelei. Asemenea constatare se impune în chipul cel mai firesc privindu-i operele.
Delicat şi discret, Mihai Zaiţ aparţine liricilor şi evită clamările inconsistente în beneficiul unor confesiuni tandre. Acuarelele lui au intensitatea tonală a şoaptei şi bonomia unui om generos, mizează pe efectul impus de un evident sintetism al formelor distribuite în cadru şi pe impresia de suav.
Delicateţea şade bine unui liric iar fantasmele nu se pot transforma nicicând în cataclisme. Pare plăcut să călătoreşti prin acuarelele lui, deoarece ai şansa de a te întâlni cu tine însuţi în spaţiul vast al naturii,în feerice visări colorate.
Discreţia a devenit, în timp, un mod de a fi între ceilalţi, o strategie de a atrage atenţia neurmărind deloc aşa ceva. Taciturnii spun mai multe decât guralivii de ocazie. El chiar tace şi face, îşi consolidează zona creativă prin expoziţii ce nu impun insurgente schimbări de direcţie, ci prin statornicie în viziune şi stilistică.
Nevoia de a fi el însuşi s-a impus de timpuriu, încât putem vorbi de o amprentă stilistică Zaiţ, de o estetică proprie asupra acuarelei.
A izbutit în măsura în care fluiditatea şi transparenţa culorii de apă îi pot releva traiectul lui uman şi artistic constituit din valori etice şi estetice exemplare.
A Portrait of Gentleness
Valentin Ciucă art critic

website link: ,